МОН сменя портретите на възрожденците в училищата

Министър Меглена Кунева реши да подарява портрети на наши възрожденци на българските училища у нас и в чужбина, информира в. "Сега'.

2800 комплекта с първите три фотокопия на портрети - на Васил Левски, Христо Ботев и Иван Вазов - скоро заминават за регионалните управления по образованието, откъдето ще ги разпределят към школата, обявиха вчера от МОН.

В бъдеще оттам смятат да изпращат още портрети на исторически личности - на Аспарух, Симеон, Паисий и др. И в момента масово училищата имат портрети на същите възрожденци, владетели и просветители, така че реално МОН ще подмени едни репродукции с други.

Целта на подетата инициатива е "училищата да разполагат с копия на най-добрите художествени творби, представящи български исторически личности", пише още в прессъобщението на МОН. От него става ясно и че цената на един комплект е около 4 лева и се покрива от министерството, т.е. за цялата акция ще са нужни 11.2 хил. лв. Към портретите били добавени интересни факти от живота на възрожденците или емблематични техни цитати. 

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини