Отворено писмо на Слави Трифонов до политиците

Шоуменът излезе с отворено писмо до политиците. Представяме ви пълния му текст:

"Толкова много красиви неща имаме като народ - музиката, природата, историята, таланта, децата… Излишно е да ги изброявам. Но има две неща, които си нямаме – справедливост и достойни личности, които да управляват държавата. Много тъжно, нали?!

Такава енергия покрай този референдум! Дали съм очаквал да е така? Не. Много мразя изненади, но тази беше толкова хубава. Три милиона и половина гласували. Изумително! И отсреща - цялата политическа класа. Избрани от хората и най-нагло застанали срещу тях. Нагли. Самозабравили се. Самодоволни. Отвратителни. Направих всичко, което предполагат и дават като възможност законът и моралът. Не като някакъв с поредните политически амбиции, а като един от многото. И между другото така се и чувствам. Един от многото.

Въпросната политическа клика, с различните си представители, заедно със слугинските им медии, в хор пееха, че това е мой политически проект. А сега в хор си траят, смятайки, че този референдум ще бъде забравен.

Е, няма как да стане. Защото е ужасно несправедливо, непочтено, долно и аз не мога да приема, че една шепа комплексирани некадърници ще се чувстват победители над собствения си народ.

И тъй като аз не мога да си позволя да бъда различен от това, което съм, като един от многото, с много гняв ще ви кажа следното:

Дами и господа политици,

вие не можете да пренебрегнете решението на собствения си суверен. Колкото и да сте безсрамни. Единственият ангажимент и задължение на следващия парламент е безусловно да приеме волята на народа, изразена на референдума:

- мажоритарен избор в два тура

- намаляване на партийната субсидия на един лев

- задължително гласуване на избори и референдуми

След приемането на тези закони новото Народно събрание е длъжно да се разпусне, за да може народът да избере своите представители така, както пожела.

Затова ще направя следното:

Първо.
Давам на новия парламент две седмици от свикването му да започне конкретна работа по приемането на решенията на народа от референдума. Ако за две седмици вие не започнете работа по този въпрос, в началото на третата седмица аз ще дойда пред сградата на Народното събрание, за да си потърся гражданските права.

Второ.
Ако постъпите правилно и в този двуседмичен срок започнете работа по промяната на законите, съобразно решенията на референдума, след това ви давам два месеца да приемете новите закони. Два месеца е достатъчно време да прецизирате и приемете конкретните законодателни решения.

Ако след този срок, вие не сте ги приели и не сте ги превърнали в закон, а само сте симулирали работа, отново ще дойда пред сградата на Народното събрание, за да отвоювам гражданските си права.

Това ще направя сам.

Какво ще направят другите два милиона и половина, които мислят като мен, не знам. Но знам, че "Съединението прави силата."

За мен обратното броене вече започна.

Слави Трифонов - един от многото"

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ха да те видим сега Славчо! Каза А, сега казваш Б! Какво сега значи революция трябва да правим. Нямам нищо против революциите, ама не знам до къде ще я докараме с тези мажоритарни избори и как ще махнем после ефекта от тях. Ах Слави, Слави ...
Последни новини