Лекарският син, убил с юмруци жена, остава в ареста

Пловдивският окръжен съд остави в ареста 38-годишния Таньо Танев, който преби до смърт с юмруци и ритници 50-годишната Мариела в жилището си в кв. "Кючук Париж"

Жестокият побой бе извършен в апартамента на обвиняемия в понеделник вечерта. 38-годишният Таньо, който е син на известен пловдивски лекар, и 50-годишната му приятелка Мариела се скарали. И двамата били употребили алкохол. Младият мъж се нахвърлил с юмруци и ритници върху жената, която изпаднала в безсъзнание и починала.

Убиецът бе задържан и му бе повдигнато обвинение за умишлено убийство. Танев е осъждан общо седем пъти, включително за хулиганства и нанасяне на телесни повреди по хулигански подбуди.

Пред магистратите адвокатът на Таньо Танев - Красимир Елдъров, заяви, че за първи път в адвокатската му практика е съгласен с мярката за неотклонение, поискана от обвинението, защото за неговия подзащитен е по-полезно да остане в ареста, съобщи пловдивският сайт dcnews.

Защитникът се мотивира с това, че клиентът му сам е бил обект на престъпление. На 15 август Таньо е бил намушкан от свой приятел по чашка с нож в сънната артерия и лекарите трудно са спасили живота му. Елдъров изтъкна, че убиецът направил всичко възможно, за да спаси живота на Мариела, като сам е повикал Бърза помощ и полиция. Той подчерта още, че убийството ще бъде преквалифицирано като убийство по непредпазливост. Освен това Танев се е признал за виновен. 

Пловдивските окръжни магистрати обаче решиха, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най–тежката мярка за неотклонение спрямо обвиняемия, съобщиха от пресцентъра на съда.

Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че Таньо Танев е извършил убийството на Мариела. Съдът прецени, че е налице реална опасност той да се укрие, както и да извърши друго престъпление, ако му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение от „Задържане под стража”.

За извършеното престъпление Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години затвор. 

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативния съд в  Пловдив от 10 часа на 9 февруари. 

Защитата на обвиняемия обаче обяви, че няма да обжалва.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини