Учениците на асеновградската учителка Люси Ангелова са сред номинираните за Бяла лястовица`2016

Учениците, които организираха различни благотворителни мероприятия, чест от мащабната кампания в подкрепа на учителката им Людмила Ангелова, са сред номинираните за Бяла лястовица на годината. След като парите за лечението на преподавателката в ПГ "Цар Иван Асен II" бяха събрани и тя успя да преодолее тежко онкозалобяване, днес Людмила Ангелова отново е в класната стая. В мащабната акция "Подари надежда за Люси" се включи цял Асеновград, хиляди бяха и българите от други градове на страна, които подадоха ръка на Люси.

Сред останалите номинирани за наградата на "Господари на ефира" са учителка, волейболист и сноубордист.

- Мариана Пенчева от Велико Търново се превръща във втора майка за 10 деца от крайно бедни семейства, след като институцията, в която са били настанени, затваря врати. Младата учителка им осигурява семеен уют и освен че ги отглежда със собствени средства, работи усърдно върху възпитанието им и им помага да развият дарбите си.

- Владо Николов - през пролетта на 2016-та хиляди фенове на волейбола се събраха в арена "Армеец", за да присъстват на бенефисния му мач "Моята игра". Със събраните от билетите средства Николовнаправи дарение на стойност 50 000 лв. на Детското онкологично отделение към УМБАЛ "Свети Георги".

- Радослав Янков - бървият българин, спечелил Световната купа в паралелните дисциплини в сноуборда.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини