Bentley на био-гориво

Все повече се налага натиск върху автомобилните компании да възприемат малко по-екологична политика. И явно, че натискът е толкова голям, че дори и Bentley се замислиха върху това, което правят.
В резултат - британците ще представят прототип на био-гориво, като първият тийзър вече е налице. Подготвен да се дебютира по време на автомобилното изложение в Женева през март, концепткарът вероятно ще бъде flex-fuel и ще бъде част от стратегията на компанията цялата гама да може да се движи с био-горива.
От Bentley също така уточняват, че това ще се превърне в бъдещ сериен модел, който ще се появи в шоурумите до края на годината.

Заедно с тийзъра Bentley представиха и официално съобщение: „На 3 март Bentley ще представи най-бързия и най-мощния си сериен автомобил, правен някога.
Предоставяйки динамиката на суперавтомобил, новият модел повече или по-малко представлява едно екстремно Bentlay. Най-важният елемент е, че моделът ще се движи на биогориво и ще представлява първата стъпка от кампанията на Bentley по внедряването на този тип гориво в луксозния сегмент."

В интервю за Edmunds говорителят на Bentley за САЩ, Дейвид Ройтер, потвърди, че колата ще се продава на глобалния пазар от следващата година.
Той също така разкрива, че цената ще бъде по-висока от 203 000-те долара на Continental GT Speed. Мощността на новия модел обаче също ще бъде по-висока. А понастоящем Continental GT Speed произвежда доста здравословните 602 к.с. и може да вдигне максимална скорост от 326 км/ч. Следователно - трябва да очаквате новият модел да вдига дори повече.

Да останеш верен на традицията на Bentley означава не само конкретен дизайнерски език, но също така и мощност и представяне на пътя.
Това отчасти обяснява защо Bentley са се ориентирали към био-горивата вместо към хибридно-електрическите решения. Етанолът и други био-горива - макар и да не са толкова калорични, колкото традиционните изкопаеми горива - все пак могат да бъдат модифицирани, така че да предлагат стабилно количество мощ. Същевременно емисиите на СО2 са поддържани относително ниски.

Съобщение на Bentley първоначално бе представено по време на изминалото автомобилно изложение в Детройт. И въпреки че все още няма чак толкова детайли по отношение на предстоящия модел, Стюарт МакКълък - член на борда на Bentley и отговарящ за продажбите и маркетинга в компанията - каза, че при бъдещия модел ще си личи изцяло, че е замесен от едно тесто с останалите модели на Bentley.

"Искам да уверя ентусиастите на Bentley, че моделът ще остане верен на традициите на компанията", казва МакКълък.

Малко данни бяха разкрити в специален документ, който бе представен по време на автомобилното изложение в Детройт. И тъй като в него става дума за навлизането на Bentley в света на био-горивата, то е логично, че името на документа е "Bentley и био-горивата". Въпросният документ очертава плановете на Bentley за широка моделна гама, които могат да се движат с био-гориво. Планът определено е амбициозен, тъй като идеята е стратегията да бъде реализирана до 2012 година.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини