Световен Уиски Фест се излива в Пловдив

Първият Whiskey Fest PlovEdiv ще се проведе през месец май, когато стотици марки уиски от Шотландия, САЩ, Ирландия и дори от Япония ще гостуват в хотел "Империал".

Нарастващият интерес към малцови и смесени уискита от висок клас събира все повече последователи в България. През последните пет години ежегодният Уиски Фест в София обединява вносители, почитатели, колекционери и уиски ентусиасти в най-голямото уиски събитие в Централна и Източна Европа. Организаторите на този престижен форум избраха Пловдив за пролетна столица на фестивала и основаха марката Whiskey Fest PlovEdiv. В града уиски културата е добре позната. Няколко специализирани уиски барове и магазини предлагат богат асортимент, както от популярни, така и от нишови и редки марки. Дегустациите, които се провеждат почти всяка седмица, разширяват приятелския кръг и познанията за +водата на живота".

Събитието ще посреща гости от 17:00 ч. в петък, 12 май, и от 14:00 ч. в събота, 13 май. И в двата дена дегустациите ще са до полунощ. Билети се предлагат предварително онлайн чрез TicketLogic BG  и в партньорските уиски магазини и барове в Пловдив, Стара Загорa и Казанлъък. Билетите на стойност от 20 лв. и 30.00 лв. ще може да се закупуват и на място по време на фестивала.

Еднодневен билет включва професионална дегустационна чаша, 6 уиски кредита и бутилка вода. Двудневен билет включва професионална дегустационна чаша, 10 уиски кредита и вода. Уиски валутата се разменя за дегустационни драмове - мерната единица на фестивала, която е равна на половин унция или 15 милилитра уиски еликсир.

Специално за фестивала световният лидер в производството на уиски чаши Glencairn създаде уиски граал - чаша близо 30 пъти по-голяма от оригиналните чаши за дегустация. Тя ще бъде изложена на видно място.

На събитието се допускат само лица, навършили 18 години.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини