"Дондуков" 2 публикува стенограмата за КТБ. Преглед на печата

"24 часа"

Загиналият кап. Георги Анастасов е от Ямбол

Koмaндиpът нa eĸипaжa нa вepтoлeт "АЅ "Πaнтep" - 565 МВ" ĸaпитaн Гeopги Aнacтacoв зaгинa пpи тpaгичния инцидeнт пo вpeмe нa тaĸтичecĸoтo yчeниe "Чepнo мope - 2017" , пoтвъpдиxa oт пpecцeнтъpa нa вoeннoтo миниcтepcтвo.

"Труд"

Радев: Незабавно да стартира проектът за нови изтребители

Президентът Румен Радев изказа съболезнования на близките на командир Георги Анастасов, който загина при падане в морето на вертолет "Пантер". Познавах го бегло, обаятелен, интелигентен човек, сподели Радев в интервю за БТВ.

Според президента е рано да се каже каква е причината за инцидента. Техническа или човешка грешка - ще установи комисията, посочи Радев.

Със сигурност знам, че екипажът има нальот 3-4 пъти по-малко от 180-те часа годишно норматив на НАТО, заяви държавният глава.

"Стандарт"

Борисов упрекна Йончева, изложила го на опасност

Бойко Борисов намекна на Елена Йончева в парламента вчера, че го излага на опасност, като го кара да говори на парламентарен контрол за посещението на лидера на Кюрдистан Масуд Барзани. Според него всички гледали телевизии, четели и се информирали, поради което не трябвало да се шуми. "Ако г-жа Йончева ме беше попитала, аз щях да й кажа, защо сме го направили тихо. Знаете, че основните армии, които се бият срещу "Ислямска държава", са те и дотук спирам", пак се опита да бъде бъде обран Борисов.

"Монитор"

"Дондуков" 2 публикува стенограмата за КТБ

Стенограмата от срещата при бившия държавен глава Росен Плевнелиев за КТБ след обявяването на трезора в несъстоятелност беше публикувана на сайта на президентството. Това стана, след като наследникът на Плевнелиев Румен Радев заяви, че това ще се случи още днес, както и че от него ще стане ясно дали обществото е готово за прозрачност. Публикуваната стенограма е от първата от общо две срещи по темата КТБ през лятото на 2014 г. при тогавашния държавен глава Росен Плевнелиев. Публикуваният разговор е проведен на 29 юни 2014 г. - седмица след поставянето на трезора под спецнадзора на БНБ.

"Сега"

МВР разкри само 42-ма корумпирани сред 50 000 служители в системата

За една година МВР е успяло да разкрие едва 42-ма корумпирани сред своите. Това става ясно от Годишен отчет за степента на изпълнение на мерките от Плана за действие за превенция и противодействие на корупцията - 2016 г., публикуван на страницата на ведомството. За система като вътрешното министерство от 50 000 служители числото очевидно е пренебрежимо малко. От отчета не става ясно дали това се дължи на слаба антикорупция, или в МВР работят само изрядни служители.

"Дума"

БСП внася сигнал за оградата по границата

БСП сезира днес прокуратурата и ДАНС за оградата по границата с Турция. Сигнала внася Елена Йончева. Имаме съмнения за корупция и за търговия с националния интерес, категорична е тя. Йончева настоява за отговор защо цената на съоръжението е повишена 4 пъти, защо оградата е едноредова и защо камерите не работят трета година.

Веднага след това Валери Симеонов обяви, че внася сигнал в прокуратурата срещу Йончева за изнасяне на информация в ущърб на националната сигурност и "насърчаване на бежанския поток". "Информацията е публична. Има я на страницата на НС и всеки може да я прочете. Тя е оповестена и от вътрешния министър на 3 май по време на парламентарен контрол", отговори Елена Йончева.

"Капитал дейли"

Бизнесът с рози: Между цветовете и бодлите

Ако има сектор в българската икономика, в който България е сред световните лидери от години, това със сигурност е отглеждането на маслодайни рози - Rosa damascena и по-малко "Алба", както и произведеното от цветовете им висококачествено масло, използвано в най-известните луксозни марки парфюми и козметични продукти в света. Индустрията е бутикова, географски заключена в Розовата долина и основаваща се преди всичко на традиции и доверие.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини