Кариерен ден Trained in GermanY в Пловдив

За втора поредна година в Пловдив ще се проведе кариерното изложение Trained in GermanY! - "Кариера с немски език". Събитието се организира от Германо-Българската индустриално-търговска камара, в сътрудничество с Alumniportal Deutschland, Гьоте-институт България и Посолството на Федерална РГермания и е част от календара със събития в рамките на Седмиците на немския език в България (Wochen der deutschen Sprache in Bulgarien).

Кариерното изложение, което ще се проведе на 14 юни в Дома на културата, е насочено към всички, които владеят немски език или са завършили част от обучението си в Германия и желаят да се свържат пряко с големите немски работодатели в България. ГБИТК смята възможностите за кариера в Пловдив за немскоговорящи специалисти за изключително добри, тъй като в региона са се установили десетки германски фирми от различни клонове на индустрията и аутсорсинга, което прави търсенето на персонал с немски език все по-голямо.

Именно това е и причината предстоящият кариерен форум в Пловдив да се наложи като толкова успешна платформа за създаване на преки контакти между немски фирми или български компании с бизнес в Германия и млади професионалисти, владеещи немски език, свързани с немска институция или завършили образованието си във Федералната Република.

Повече информация, списъка с изложители и пълния календар със събития в рамките на Седмиците на немския език в България ще откриете в безплатната онлайн-платформа Alumniportal Deutschland, която е партньор на събитието. Линк към кариерния форум в социалните мрежи ще откриете ТУК.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини