Мая Танева първа в групата си на 141 км на Трявна Ултра

    28:41:58 е времето, за което асеновградчанката пробяга 141-километровата дистанция в балканския ултрамаратон. Така тя зае първото място при жените ветерани във възрастовата група "40-44".

    Общо 475 ентусиасти се явиха на старта на надпреварата на трите различни дистанции - 23, 76 и 141 км, на 15 юли на площада в Трявна. Неспиращият почти през цялото време дъжд не попречи над 80 на сто от стартиралите да финишират. Всички минали финалната права получиха унифициран медал, част от общ GRAND SLAM медал. Трявна Ултра`2017 постави началото на GRAND SLAM /Голям Шлем/ - проект, който обединява трите най-големи ултрамаратони в България /Трявна Ултра, Персенк Ултра и Пирин Ултра/. Унифицираният медал е проектиран по начин, позволяващ сглобяването на три медала от трите отделни ултрамаратона в един общ.

    По думите на Николай Колев, председател на Сдружение АйРън и един от водещите организатори на събитието, огромното желание и амбиция са GRAND SLAM медала да се превърне в символ на българските ултра-трейл състезания и в желана спортна цел за всички бегачи на дълги разстояния по света.

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини