Русия готви санкции заради отказ за прелитане

Москва подготвя санкции срещу виновните за проваленото посещение на вицепремиера Дмитрий Рогозин в Молдова.

Русия подготвя санкции срещу хората, взели вчера решение да откажат да пуснат руски самолет във въздушното пространство на Румъния, като по този начин провалиха посещение на руския вицепремиер Дмитрий Рогозин в Молдова, предаде ТАСС, цитирана от БТА. 

Това съобщи самият Рогозин в интервю, част от което бе излъчено днес по телевизия "Россия 24".

"Отговор, разбира се, ще има. Ние ще установим точно кой е стоял зад това решение в Кишинев, Букурещ, Будапеща, Брюксел. Ще открием хората, които са взели тези решения. Нашите санкции ще бъдат точно адресирани", каза Рогозин. 

Самолетът, превозващ руския вицепремиер на път за Молдова, не получи разрешение да прелети над Румъния. Той бе пренасочен към Минск, след като направи няколко кръга над Унгария.

Рогозин трябваше да пристигне в Молдова, за да участва в района на Приднестровието в събития по повод навършването на 25 години от началото на мироопазващата операция на река Днестър.

Той заплаши с ответни мерки заради отказа на румънските власти да пропуснат самолета на частната авиокомпания S7, изпълняваща редовен полет до Кишинев, в който беше руската делегация.

"Румънските власти изложиха на опасност живота на пътниците от редовния полет на S7, на жени и деца. Горивото ни стигна до Минск. Чакайте отговор, гадове", написа в Туитър руският вицепремиер. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини