Удари първият училищен звънец за годината в ОУ „Петко Каравелов“

Кметът на Асеновград Емил Караиванов откри учебната година в училището с най-много първокласници в общината ОУ „Петко Каравелов“. Тази година за първи път пред учебната дъска там ще седнат 95 от общо 503 първолаци в цялата община. В обръщението си към учениците кметът им пожела да уважават и ценят своите учители и да знаят, че през класната стая минава най-сигурният път за успеха на тяхното бъдеще – избор на професия, приятели, интереси и добродетели. А на учителите пожела да се въоръжат с любов и търпение, защото техния труд си заслужава.

Тържеството в ОУ „Петко Каравелов“ започна с посрещане на училищното знаме и водосвет. Празничната програма продължи със стихове и музикални изпълнения на възпитаниците от училището. Директорът Христо Андонов посрещна своите първолаци с пита и мед, а градоначалникът ги преведе в първите им стъпки в училищния двор.

Детските градини също посрещат своите деца. В община Асеновград над 2 000 са малчуганите, които от днес ще изпълват с глъч градините и подготвителните групи.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини