Поздравление от кмета на Асеновград Емил Караиванов по повод Деня на българската община

Уважаеми общински съветници,

общински служители и граждани на Асеновград,

На днешната дата – 12 октомври, се отбелязва Деня на българската община. Този ден има особено значение за местното самоуправление, тъй като чрез него обръщаме поглед именно към същността и работата на общините в България.

Местните власти са основната градивна единица на една страна. На 12 октомври 1882 г. в Държавен вестник е публикуван първият Закон за общините и градското управление. В него за първи път се регламентира дейността на общинските съвети, на кметовете и техните помощници. Българската община играе важна роля през различните исторически периоди от развитието на държавата ни. Тя винаги е била институцията, която е най-близо до проблемите на хората и до тяхното ежедневие. В нея пулсира духът на обществото и се дава насоката за развитие на населените места. Затова е важно да продължаваме да спазваме тази традиция, която започна преди близо 20 години през 1998 г. , когато Националното сдружение на общините взе решението за отбелязване Деня на българската община.

Благодаря на общинските съветници и на всички служители в общинска администрация – за техния професионализъм, отговорни решения и активност в работата! Всички заедно задвижваме колелото на промяната за доброто бъдеще на нашата община. Бъдете здрави и успехът да ни следва във всяка крачка!

Честит празник!

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини