КНСБ: Заплатите със 100 лева нагоре или блокираме държавата. Преглед на печата

"24 Часа":

Заплатите със 100 лева нагоре или блокираме държавата

Заплатите да се вдигнат със 100 лв. от следващата година, или синдикатите ще блокират държавата през зимата. Този ултиматум към управляващите отправи президентът на КНСБ Пламен Димитров пред 8000 работници, събрани на протест в София за по-високи заплати. Шествието премина през центъра на столицата и стигна до сградата на Министерския съвет, където по същото време Тристранният съвет обсъждаше бюджета за догодина. Според сметките на синдикалистите ще са необходими още 150 млн. лева, за да се постигне поне 10% увеличение на заплатите на служителите в публичния сектор. "Знаем как да правим стачки, зимата идва, има невралгични точки, които могат да спрат държавата", закани се пред протестиращите Димитров.

Проучване. 

"Сега":

Доверието към всички парламентарни партии се топи

Ако изборите бяха днес, за ГЕРБ ще гласуват близо 21 процента. БСП ще получи подкрепата на малко над 17 на сто. Това показват резултатите от изследване за електоралните нагласи на българите, проведено от "Маркет линкс" между 6 и 16 октомври, цитирано от Би ти ви.

4.2 % от запитаните ще дадат своя вот за Обединените патриоти, "Воля" е с 3.3 %, същата е и подкрепата за ДПС.

Анализът на социолозите от "Маркет линкс" е, че недоволството на българите от политическата ситуация в страната изяжда от доверието на парламентарно представените партии. За сметка на това подкрепата за извънпарламентарните партии расте, това с особена сила важи за тези в център-дясно. Ако изборите бяха днес, 3.2 на сто от избирателите биха гласували за "Да, България", следват Реформаторите с 1.3 процента, и ДСБ/Нова Република с 1.2 на сто. Причината - политическата им активност в последните два месеца. В т. нар. на негласуващите влизат 18.6 процента от българите.

Обир. 

"Сега":

Има заподозрени за един от случаите на взривени банкомати

Има заподозрени за един от случаите на взривяване на банкомати у нас, съобщи вътрешният министър Валентин Радев. Той допълни, че негов колега, вътрешен министър на държава от Западните Балкани, му обяснил, как преди време това престъпление е било модерно при тях, предаде БНР.

Министър Радев заяви: Много бързо ще се справим, с тези поне по този начин, които разбиват. Надали е една група. Това са, според мен, такива, спорадични. Те не са организирани, поне тези, които виждаме, или това, което аз чувам от професионалното ръководство. Говоря за разбиването на банкомати".

Бедствие. 

"Монитор":

Трети ден хората от наводнените села в Бургаско живеят с кошмари

Трети ден хората от наводнените села в бургаско живеят с кошмара от преживения ужас. Стотици домове са наводнени и затрупани с кал и тиня. Залетите къщи са в окаяно състояние. Собствениците им са останали буквално на улицата, унищожена е покъщнината им, дрехите, дори и документите за самоличност.

"Трагедията е голяма, трябва да започваме от нулата. Нашата къща е да я събориш и да я строиш наново. Стените са изкъртени, прозорците са изпочупени, дивани, гардероби, техника - всичко е в кал и мизерия. Изхвърлихме хладилника, печката, пералнята и телевизора - нищо не ни остана", ридае баба Тонка от Ливада, чийто дом е сред най-пострадалите. В момента роднини са я приютили и й помагат да разчистят къщата. В Полски извор положението също е трагично. Хората стават още по тъмно и започват да ринат кал и тиня. В Равнец пък още изпомпват водата от приземните етажи. В нещастието си, хората са благодарни на съдбата, че поне са останали живи. Историите от зловещата нощ са драматични.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ре
    резон
    7 0
    10:07, 28 окт 2017
    Справедливи искания, но не съм съгласен да се вдигат заплатите на всички, давам пример, в един офис се водят на работа 30 човека, но всъщност работят 5-6 останалите пият кафета, сладки приказки и хахо хихи по цял ден, затова да се даде на тези дето работят а другите и да не им дадете са се добре-те не отиват в офиса да работят а само на лаф и затова се дават пари!
  • 2
    42
    426853
    12 0
    11:50, 28 окт 2017
    А прецаканите пенсионери, дето се оказаха с пенсии над 200 лева и нищо не получиха. Това не е ли нарушение- Работил си много години и си плащал осигуровки, но за теб повишение няма. Къде е тук справедливостта. На пенсии не разчитат само тези дето два пъти фалираха банките и окрадоха парите на обикновения редови гражданин. Защо хората да плащат за техните умишлени грешки. Крадците си живуркат, вместо да са в затвора, където им е мястото. Като им отнемете натрупаното с корупция, ще има достойни старини за хората. Виновни няма. Справедливост няма. Да ама не. Виновни има. Съдебна система няма. Къде е закона, дето се бори истински с корупцията. Къде е независимия съд. И там всички са зависими от парите. Резил.
  • 3
    А
    а
    0 0
    13:00, 29 окт 2017
    Кнсб са мошета. Едно говорят и друго вършат .
Последни новини