Забравете правилата - идва време за смели модни експерименти

Забравете за установените канони и се подгответе за смели експерименти. Преди доста време в начина си на обличане ние спазвахме безброй изисквания: това не може да се съчетава, онова не може да се облича... Но днес свободата властва в модните тенденции.

Понятието "не е модерно" престана да съществува. Всеки може да облича всичко, което му се струва оригинално, стилно и ефектно.

Някои класически правила много трудно могат да бъдат забравени - например правилото, че чантата и обувките трябва да бъдат в еднакъв цвят. Ако добросъвестно сте спазвали това условие досега, днес вие спокойно можете да забравите за него.

Чантата и обувките могат да бъдат в пълен контраст - както по цвят, така и по стил. Обуйте си елегантни обувки на висок ток, а към тях добавете малка раничка, украсена с бродерия или инкрустирани камъни - и вие ще се превърнете в икона на стила.

С не по-малък успех можете да облечете върху офис ризата си спортен потник. Ще се получи забележителен диско вариант. Само да не забравите да разкопчеете горните копчета и да си добавите ефектен гердан.

Дори офис облеклото през новия сезон ще изгуби своята строгост: деловите костюми се допълват с широки лачени колани в ярки цветове.

Не по-малко разнообразие цари сред съчетанието на оттенъците. Съчетаването на зелено с розово или розово с червено се смята за прекрасно модно решение.

Според новата модна тенденция, лакът трябва да се съчетава със сенките, но все пак няма никакви ограничения: модерно е да бъдете с лек грим, модерно е да носите ярко розови или оранжеви сенки, модерно е да сте и с изкуствени мигли. Важното е да не съчетавате повече от три оттенъка.

Можете да носите едновременно каре и райе, кръгове и ромбове. Казано накратко - пълна свобода на въображението.

Моделите на пролетните манта, полите и роклите са толкова разнообразни, че удовлетворяват абсолютно всякакви изисквания и разбирания за прекрасно облекло.

Връхните дрехи се вталени и строги или свободни и разкроени. Полите - къси, до коленете, прави или клош. Роклите са пищни или приличащи на гръцки тоги, от полупрозрачен или плътен пъстър плат...

Въпреки че не остават почти никакви правила, все пак има известни изключения. За признак на лош тон се смята (както и преди) съчетанието на тъмни чорапи със светли обувки, а също и облеклото, състоящо се от мини пола, корсаж, високи ботуши и ярко червило.

Източник: tia.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини