Обявиха поръчката за модернизацията на пет градини и училища в Асеновград

Община Асеновград обяви обществена поръчка за избор на изпълнител на "Обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност на сградите на детски градини, модернизация на училища и рехабилитация на дворните им пространства". Дейностите включени в предмета на поръчката са строително-ремонти работи  с  цел прилагане на мерки за енергийна ефективност на детски градини "Зорница", "Надежда" и "Пролет" и предвидените прилежащи дворни пространства и рехабилитация на дворовете на училищата "Св.св. Кирил и Методий" и "Княз Борис I" с изграждане на нови спортни площадки:

ДГ „Зорница” - топлоизолация външни стени, топло и хидроизолация на покрив, подмяна на дървена дограма с PVC стъклопакет, дейности по отоплителна и водопроводна инсталация, постигане на достъпна среда за хора в неравностойно положение, обновяване на дворно пространство и уреди за деца в неравностойно положение, премахване на изоставена сграда "Млечна кухня" и обособяването й в кът за отдих.

- ДГ „Надежда” - топлоизолация външни стени, топло и хидроизолация на покрив, мерки по сградна инсталация; подмяна на осветителните тела с нови енергийноефективни, подмяна на водосточни тръби и отвеждане на водата в тревните площи, достъпна среда за хора с увреждания чрез рампа пред основен вход на сградата и санитарен възел на 1-ви етаж за лица в неравностойно положение, обновяване на дворно пространство и уреди за деца в неравностойно положение.

- ДГ „Пролет” - топлинно изолиране на външни стени, на покрив и под на сградата, подмяна на отоплителна инсталация, ремонт на електроинсталация и въвеждане на енергоспестяващо осветление; мерки, свързани с благоустрояване на дворно пространство - изграждане на нова ограда, навес за сцена, мерки целящи изграждане на достъпна арх.среда - рампа.

- Модернизация на СУ "Св. Св. Кирил и Методий", вкл. рехабилитация на дворното пространство - мерки, свързани с реконструкция и модернизация на прилежащия терен на училището с цел задоволяване потребностите на учащите от развитие на спортна дейност и подобряване на тяхното физическо и здравословно състояние - изграждане на 2 нови комбинирани игрища, игрище за футбол, игрище за деца от 1-4 клас и полагането на подходяща настилка върху всяко от тях, ограда около игрищата с височина 4 м., подмяна на 3 бр. баскетболни коша и настилките около тях; подмяна на цялата настилка около училището; частична и цялостна ограда около периметъра на имота, изграждане на осветителна инсталация и система за видео наблюдение, осигуряване на достъпна среда - стълби, стълбищна платформа за инвалидни колички за открит монтаж.

- Модернизация  на СУ "Св. Княз Борис I", вкл. рехабилитация на дворното пространство - ремонтни дейности по настилки, съоръжения, осветление, видео наблюдение, озеленяване, градинско обзавеждане и ремонтиране на част от съществуваща ограда, изграждане на нова детска площадка, изграждане на нова учебна площадка за обучение по безопасност на движението и управление на велосипед в градски условия - с маркировка и подвижни пътни знаци, нови съоръжения за отводняване на дворното пространство; изграждане на 3 баскетболни игрища, 2 волейболни игрища, игрище за хандбал, вкл. с необходимите съоръжения - баскетболни и волейболни стойки за открит монтаж, комплекти с табла, рингове, кошове, мрежи, врати, спортни съоръжения за дълъг скок и за лека атлетика с 4 писти за бягане с дължина 50 м.

Оферти ще се приемат до 29 януари. Отварянето им ще се извърши на публично заседание на следващия ден, на което могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на медиите.

Прогнозна стойност на поръчката е 4 653 493.25 лева без ДДС.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини