Великденската програма в Асеновград е в разгара си

    Работилница за писани яйца ще се състои днес в читалище „Св. преп. Паисий Хилендарски“ . „Шарено яйце, писано” ще заработи в 17 ч. В началото на седмицата читалището отправи своя традиционен Великденски поздрав към асеновградчани с концерт на Пловдивско певческо дружество „Ангел Бокурещлиев” и Любомира Петрова.

    Великденската програма в Асеновград стартира още в края на март и дни преди най-светлия християнски празник е в своя разгар. В историческия музей бе представена изложба на специализирания музей за резбарско и зографско изкуство в Трявна, а преди дни в Етнографската къща деца от ДЦДУ и ателие „Витраж” демонстрираха разнообразни техники за декорация върху яйца. В Градската библиотека ученици от различни училища се включиха в традиционния Пленер за магически яйца. Наградени бяха и победителите в конкурса „Вълшебният свят на книгата”, а възпитаници на Берлинското музикално училище изнесоха акордеонен концерт.

    На Разпети петък (денят на великите страдания на Исус ), Велика събота (денят на оплакването и погребението на Исус от Богородица) и в неделния ден на Възкресението организирани празнични прояви в прояви в града няма да има.

    На 9 април, понеделник, който официално е почивен ден, ще се поздравим с „Христос воскресе” на площад „Акад. Николай Хайтов” и ще празнуваме с изпълненията на народния певец Здравко Мандаджиев и танцово щоу „Кабири”.

    Източник: asenovgrad.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини