Щангистите ни първи при кадетите на турнира за "Купа Русе"

100 състезатели от 8 града на страната се включиха в седмото издание на турнира по вдигане на тежести „Купа Русе“. Състезанието се проведе в няколко възрастови групи – кадети до 15 години, юноши до 18 години, жени и мъже. Георги Йочев от "Асеновец" спечели надпреварата при кадетите. В отборното класиране в същата възрастова група нашите щангисти спечелиха призовото място, изпреварвайки конкуренцията от Русе и Добрич. При юношите асеновградчани останаха трети след домакините от Русе и тима на Добрич.

За официалното откриване на турнира се бяха събрали част от най-добрите български тежкоатлети. Сред тях бяха старши треньорът на националния отбор Иван Иванов, Нено Терзийски, Янко Русев, Стефан Топузов, Йордан Митков и Румен Александров. Сред гостите бяха още президентът на федерацията по щанги Неделчо Колев и секретарят на федерацията Борислав Гидиков.

Състезанието, състояло се в зала „Академик“ на РУ „Ангел Кънчев“, бе по повод 20 години от създаването на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини