График за посещения от мобилните екипи от ОДМВР – Пловдив за месец юни

Ръководството на ОДМВР – Пловдив въведе организация, целяща по-активно присъствие на полицейски служители в малките населени места в областта. По разпореждане на главния секретар на МВР, от месец ноември миналата година, мобилни екипи от служители в отделите “Криминална полиция” и “Охранителна полиция” ежемесечно посещават селата, в които няма постоянно полицейски инспектори.

Служителите, ангажирани с тази превантивна дейност, носят жилетки с обозначение “Полиция”. Те осъществяват срещи с жителите и представителите на местната власт два пъти седмично в четири населени места на територията на две районни управления извън Пловдив. Целта е хората да имат възможността пряко да информират униформените за нарушения на обществения ред и Закона за движение по пътищата, извършени или подготвяни престъпления, както и за случаи, за които е необходима намесата на други компетентни институции. След приключване на срещите, приетите в писмен вид сигнали се завеждат в деловодството на районното управление, на чиято територия е населеното място и се предприемат действия за проверка.

Графикът за приема на мобилните екипи предварително се оповестява на видно място в съответното село. В случай че няма желаещи да се срещнат с полицейските служители по време на престоя им, заедно с представител на местната власт и на случаен принцип те посещават хората в домовете им, както и в местните магазини и питейни заведения.

Мобилни екипи от служители на отдел "Охранителна полиция" и секторите "Икономическа полиция" и "Криминална полиция" ще осъществяват срещи и прием на граждани в населените места в Пловдивска област, както следва:

05.06.2018 г. на територията на РУ – Труд - с. Костиево и с. Голям Чардак

07.06.2018 г. на територията на РУ – Стамболийски - с. Триводици и с. Златитрап

12.06.2018 г. на територията на РУ – Хисар - с. Чернозем и с. Долна махала

14.06.2018 г. на територията на РУ – Карлово - с. Столетово и с. Слатина

19.06.2018 г. на територията на РУ – Асеновград - с. Поповица и с. Милево

21.06.2018 г. на територията на 01 РУ – Пловдив - с. Бойково и с. Дедево

26.06.2018 г. на територията на РУ – Раковски - с. Борец и с. Чалъкови

28.06.2018 г. на територията на РУ – Първомай - с. Поройна и с. Дълбок извор

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини