Зърното отново поскъпна на световните борси. Преглед на печата

24 часа

Рекорд на Бузлужда

"От 1 година ни управляват ГЕРБ и така наречените патриоти. И какво виждаме - скандал след скандал, конфликт след конфликт, компромис след компромис. Председателството ни мина, остана реалният живот, в които живеем всички ние. И той не стана по-добър. Стигнахме дотам управляващите да се сбият в парламента - срам и позор за България. Това управление не може да произведе никаква перспектива, затова не трябва само да се каже оставка, а да се работи и да се постигнат предсрочни парламентарни избори! Убеден съм, че БСП ще спечели тези избори". Това каза днес пред множеството на Историческа поляна на връх Бузлуджа председателят на ПЕС Сергей Станишев.

Труд

Лековитите гъби са отколешен цяр за всичко

Високото съдържание на глюкоронова киселина и витамините В1, В2 и В6 превръщат комбуча в мощно лечебно и освежително средство, дори и при процесите на детоксикация, като се свързва с отровите в организма в черния дроб и ги отвежда в отделителната система. Наблюдава се положителен ефект при подагра, артрит и атеросклероза, т.е. състояния, свързани с прекомерни количества холестерол и пикочна киселина в организма. Предотвратява образуването на газове в червата, увеличава броя на Т-клетките, укрепва имунната система, сгъстява косата и поддържа цвета й. Помага при понижен тонус, отслабване на паметта, затлъстяване, целулит, акне, пременструален синдром, херпес зостер, безсъние, хемороиди, язви, възпаление на ставите.

Монитор

Зърното отново поскъпна на световните борси

След предишното поскъпване седмицата донесе отново повишение на цените при всички зърнени контракти по световните борсови пазари, пише в обзора на "Софийска стокова борса" АД. В Чикаго пшеницата поскъпна с 11 долара до рекордните за сезона 226 долара/тон, във Франция с 20 евро до 209 евро/тон. В Украйна и Русия котировките също драстично се повишиха със съответно 16 и 13 долара до 218 и 217 долара/тон.

При царевицата промяната на цената в Чикаго е нагоре с плюс 4 долара, отново до предишните нива от 166 долара/тон, във Франция също се върнаха на старите цени с повишение от 20,25 евро до 182,25 евро/тон. В Русия цената се колебае, като сега е паднала с 4 долара до 197 долара/тон..

Стандарт

Шофьори все повече сядат зад волана след употреба на наркотици и алкохол

"Все по-често колегите се натъкват на управление на моторно превозно средство след употреба на наркотици и алкохол. Въпреки това продължават пътнотранспортните произшествия", заяви главният секретар на МВР Младен Маринов в коментар за специализираните полицейски операции, които се провеждат на територията на цялата страна в различно време на денонощието. Маринов бе на посещение в Нови пазар, където пристигна заедно с премиера Бойко Борисов, за да види как са ремонтирани сградите на полицейското управление и местната пожарна служба.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини