Над 200 нови вида жаби открити на Мадагаскар

Над 200 вида жаби, по-рано неизвестни на науката, бяха открити от учени на Мадагаскар. Благодарение на това откритие броят на видовете амфибии на острова се е увеличил двойно, съобщава ИТАР-ТАСС.

За съжаление, политическата криза в Мадагаскар пречи за провеждането на по-нататъшни научни изследвания. По данни на местните природозащитници, политическата нестабилност съдейства за изсичане на горите даже на територията на националните паркове.

Уникалният животински мир на четвъртия по-големина остров в света е заплашен от изтребление. Учените едва ли познават всички видове растения и животни на нашата планета. Флората и фауната на Земята всяка година изненадват биолозите, убеден е професорът от Университета на Брауншвайг Мигел Венсес.

По същество, ерата на открития едва започва - много форми и видове в живата природа все още очакват своя час, за да бъдат открити, смята професорът. Мадагаскар е потвърждение на тези думи. Островът се отделя от Африка преди около 160 милиона години, затова флората и фауната там са се развивали изолирано и има уникални видове.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини