Делото срещу Димчо Темелков тръгва през ноември

Пловдивският окръжен съд насрочи за 19 ноември старта на делото срещу бившия началник на асеновградската полиция Димчо Темелков, съобщи БНР Пловдив. Обвиненията срещу него са за злоупотреби със служебно положение, прикриване на престъпления, превишаване на власт и съставяне на неверни документи. Подсъдими са и други двама - шофьорът Ангел Чинчев и полицаят Иван Бойчев, които са обвинени за кражба на гориво.  

На днешното разпоредително заседание стана ясно, че по време на съдебния процес ще бъдат разпитани по-малко от разпитаните по време на разследването над 100 свидетели. Адвокат Орлин Търновалиийски поска да не бъдат разпитвани общо 35 свидетели. Съдебният състав, оглавяван от съдия Христо Симидчиев, прие искането и за първото заседание през ноември се призовават деветима свидетели.

През март тази година прокуратурата внесе в съда обвинителния акт срещу Темелков, понастоящем зам.-кмет на Асеновград. През май също имаше разпоредително заседание, при което обвинителният акт бе върнат за отстранянването на грешки, а това наложи второ такова и доведе до забавяне насрочването на старта на съдебния процес.

Димчо Темелков бе задържан по време на акция на полицията и прокуратурата през есента на 2015 г. и впоследствие освободен под парична гаранция от 2 хил. лева. В същия ден, преди три години, бе задържан още един полицейски началник в Пловдивска област – Васил Налбантов от Районното управление в Първомай.

Източник: http://bnr.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини