„Поклон пред вас, будители народни!”

Изображение 1 от 2

    С поетичния рецитал „Поклон пред вас, будители народни!” в изпълнение на обичаната асеновградчанка Виктория Стефанова бяха открити празничните събития, посветени на Деня на народните будители 1-и ноември. Организатор на артистичната вечер бе народно читалище „Св. преп. Паисий Хилендарски”, а домакин - Градската библиотека.

    Виктория Стефанова е любимка на асеновградската публика с вълнуващите изпълнения на своите многобройни рецитали, носителка е на плакет „Асеновград” и други заслужени награди и отличия от местно и национално ниво. За пореден път нейният талант изпълни лекционната зала в библиотеката, а патриотичните стихотворения на Иван Вазов, Христо Ботев и други бележити български автори прозвучаха по време на празничния рецитал.

    Програмата за Деня на народните будители продължава и днес от 15:30ч. в Градска библиотека „Паисий Хилендарски” с Кръгла маса на тема „Роля и значение на шевицата в традиционната българска култура” по проекта „Завръщане към корените”, който е част от програмата „Пловдив – Европейска столица на културата”, а в 17:30 ч. ще бъде открита изложбата „Тайният код на българската шевица”.

    Източник: asenovgrad.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини