Таксиджия разпознал Викторио с детето и подал сигнал в полицията

Няма опасност за живота на Викторио Александров, който се опита да се самоубие след като застреля жената, с която е живеел доскоро - Дари Министерска (23 г.), и дъщеричката им Ники (1 г.). В момента 26-годишният мъж е в "Пирогов" под охрана и ще бъде разпитан при първа възможност.

Сигналът за престъплението е получен в полицията вчера около 18:30 ч. Подаден е от майката на младата жена, която я намира простреляна, след като отишла на адреса на ул. "Бели Дунав" в жк "Надежда", обезпокоена, че не се свързва с нея. На място незабавно са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ, които установяват самоличността на жертвата. При огледа са открити две прострелни рани в областта на главата. Установено е, че жената живее в апартамента с едногодишното си дете и до скоро с баща му, поясни на извънреден брифинг днес директорът на СДВР ст. комисар Ивайло Иванов.

Незабавно е стартирана мащабна полицейска акция. На крак е вдигнат целият наличен ресурс, включително отряда „Кобра“, с цел установяване на заподозряния в извършването на  тежкото престъпление, както и на детето. Проверени са всички възможни адреси на територията на столицата, а в медиите бе разпространена снимка на Викторио. В хода на издирвателните действия в полицията е получен сигнал от таксиметров водач, който разказал, че около 19 ч. качил пътник със съмнително поведение, отговарящ на описанието, който водeл със себе си малко дете. Той заплашил шофьора и го принудил да спре в близост до бензиностанция. В процеса на претърсване на обрасла с храсти местност полицаите чули изстрели. Насочили се по посока на тях към изоставена порутена постройка, където открили издирвания и простреляното в главата дете. Незабавно са извикани екипи на Спешна помощ. Детето е откарано в болница, където въпреки усилията на лекарския екип, малко по-късно е починало.

По случая е образувано досъдебно производство, поясни ръководителят на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова. По думите й ще бъдат предприети съответните действия за привличането на извършителя в качеството му на обвиняем и ще му бъда взета най-тежката мярка за неотклонение.

Източник: asenovgrad.net

Коментари в сайта

Последни новини