Два нови перона облекчават опашките тирове на "Капитан Андреево"

Два нови перона облекчават опашките на тировете на граничен пункт "Капитан Андреево", съобщи БНТ, позовавайки се на директорът на турската генерална дирекция "Митници" към министерството на търговията Мустафа Гюмюш.

Отговорни представители от двете страни на граничните пунктове на турско-българската граница са се ангажирали с взаимни действия за премахване на опашките от чакащи тирове.

Проблемът с опашките е поставен на обсъждане и при посещението на турския министър на търговията Рухсар Пекджан в София.

По думите на директора на Агенция "Митници" Георги Костов с около 30% е ускорено митническото обслужване и преминаването на ГКПП "Капитан Андреево".

Той отбелязва, че са показали на турските си колеги двата нови перона и двата кантара, които предстои да се открият на граничния пункт, като по този начин ще се ускори преминаванията и няма да има натрупвания.

Турският директор потвърди, че са договорени важни инициативи, за да може опашките по границите да останат в миналото

Той добави, че са взети и решения по отношение на електронното обслужване на документацията на тировете, преминаващи през България на път към Европа.

Източник: БНТ

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини