22 °C

Тайната на харесваните хора

Има личности, които се отличават от останалите. За тях казваме, че са харизматични. Появата им не остава незабелязана. Те не търсят чуждото внимание, защото другите винаги търсят тях. Това са винаги харесваните личности. Каква е тайната им, и може ли всеки да стане малко по-харесван?

Отнасят се с другите така, както биха искали към тях да се отнасят
Винаги харесваните хора следват това златно правило. Отношението им към останалите хора е такова, каквото те биха искали да имат насреща. Те са отзивчиви, проявяват любопитство към личността на другия, винаги питат: "Как си?".

Те са коректни
Друго, с което се отличават харесваните хора е, че те излъчват почтеност и често отношението им към вас може да подложи на съмнение собствената ви коректност към другите. Те сякаш разбират какво има значение и държат на истината. Знаят, че честността и добротата са добродетели, които струват скъпо.

Проявяват състрадание
Състрадателните хора обикновено са харесвани и уважавани от останалите. Тяхната емпатия може да се прояви в различни ситуации. Ако искате да ви харесват, трябва да бъдете съпричастни към гледната точка на друг човек и това изисква много състрадание.

Усмивката е тяхната визитка
Трябва да знаете, че хората, които излъчват позитивизъм и са по-усмихнати, винаги са по-харесвани. Една усмивка може да накара другия човек да се усмихне, да се почувства добре, да предпочита винаги вашата компания.

Ценят живота
Неустоимите личности се наслаждават на живота, оценяват малките моменти и знаят, че са безценни. Възползват се от всяка добра възможност да развият себе си, да се забавляват, да споделят любовта си с любимите им хора.

Създават ценни връзки
Всеки от нас създава връзки. Това, което винаги правят харесваните личности е, че знаят с кого да изградят своите връзки. Търсят личности със сходно мислене и интереси, които не само да им действат вдъхновяващо, но са готови да окажат и своята подкрепа, за да успеят другите.

Умеят да изслушват другите
Още една отличителна черта на винаги харесваните хора е, че с времето са развили добри комуникативни умения. Помислете само колко е трудно да намериш някого, който да те изслуша внимателно, да прояви разбиране, да вникне в проблема и да даде своето адекватно мнение. Това качество не се притежава от всеки.

Винаги се отнасят с уважение и учтивост
Харесваните личности обикновено са много добре възпитани. Маниерите им правят добро впечатление, никога не забравят да кажат „моля“, „благодаря“, „заповядайте“. За тях е важно хората наоколо им да се чувстват добре без значение дали са им близки, бизнес партньори или обслужващ персонал. 

Източник: az-jenata.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Предстои ви спокоен ден, без много напрежение. Повечето от вас обаче са изпълнени с енергия за работа и може би ще се почувстват неудовлетворени. Вечерта ще имате възможност да си наваксате, но в съвсем различна насока. Очертава се събиране с приятели, което най-вероятно ще прерасне в незабравимо изживяване за вас.
25 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Посветете този ден на почивката и се опитайте да се разтоварите. Не мислете за работа или за други ангажиращи неща, а се заемете с приятни или пък полезни дейности. Не е изключено през деня да получите покана за вечеря, приемете я. Това би бил чудесен завършек на този ден.
25 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се радвате на постигната цел, което ще ви обнадежди за бъдещето. Можете да имате нещата, към които се стремите, стига да сте упорити и последователни в действията си. Професионалното ви развитие, житейските и емоционални обвързвания правят деня ви неспокоен и това ви създава известен стрес.
25 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Мотивирани сте да продължите напред и следвайки намеренията си, ще печелите. Подгответе се за предстоящата си среща и помислете за възможните изходи от нея. Разчитайте предимно на себе си, близките ви също ще проявят съпричастност към делата ви. Вие на свой ред ги зарадвайте.
25 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Този ден е изпълнен с добро настроение и добри резултати в личен и професионален план. Ще останете удовлетворени от резултатите, които постигате, но ще е добре ако съчетаете усилията си с тези на човека до вас - така можете да сте сигурни, че успехът ви е сигурен. Отдавате прекалено голямо значение на нещо, което всъщност е незначително.
25 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Станете открити за идеите, които ви застигат. Пътуванията ще бъдат предпочитани за мнозина. Споделете времето си с приятели и не се застоявайте дълго пред телевизора. Движението ще ви откъсне от проблемите и ще ви зареди с енергия. Открива ви се добра възможност да напреднете.
25 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Денят ви ще бъде изпълнен със събития, ще се налага да действате бързо и адекватно. Гости от далече ще изненадат някои, но няма да сте раздразнителни, напротив. С удоволствие ще се погрижите да не им липсва нищо. В интимната сфера са възможни недоразумения. Храните надежди, които най-вероятно няма да се осъществят.
25 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще подобрите душевното си равновесие, ако заложите на позитивни мисли, срещи с приятели, повече движение и слънце. Своевременно и ефективно ще намирате решение на проблемите си, ако включите в изпълнението им хора, имащи отношение към темата. Повишената ви чувствителност налага да сте премерени в думите и делата си, за да не задълбочите отношенията си в неблагоприятна посока.
25 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Има събития, които ще възприемате по свой начин и това може да ви донесе разочарования. Дайте си ясна сметка дали амбициите ви биха могли да се осъществят в мащабите, които планирате. Поставяйте си реални цели и проявете постоянство при изпълнението им. Съвсем скоро ще стигнете до резултатите, но до тогава е нужна работа.
25 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще бъде забързан, но ползотворен ден. Имате шанса да постигнете онова, което от доста време поглъща мислите и времето ви. Бъдете готови да реагирате адекватно във всеки един момент. Не пренебрегвайте семейството си. Опитайте се да се реванширате там, където сте длъжници.
25 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Паричните проблеми не бива да ви разстройват. Финансовата криза, която е възможна бързо ще бъде преодоляна. Контактите с любимия човек могат да завършат с конфликт, за това бъдете внимателни с думите си.
25 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днешният ден ви поставя на кръстопът, от който вие трябва да поемете по верния за вас път. Всяка една от възможностите, които ви се предлагат има своите положителни и отрицателни страни, затова изборът ви няма да е лесен. Вслушвайте се във вътрешния си глас и в това, което най-много искате да вършите. Не подценявайте и мнението на близките си.
25 май 2020
Последни новини