RUN, КИФЛА, RUN в Асеновград

"Да погледнем истината в очите", призозават организаторите на събитието с така впечатляващото име #КИФЛАRUN. И обясняват: “Всички ние тичаме всекидневно, без да е тренировка или за удоволствие. Не в природата, не с маратонки. Тичаме за работа, към детската градина, за среща с приятели или с половинката, към вкъщи вечер при семейството, за да се срещнем с приятели, към педиатъра или до магазина. Тичаме по какви ли не поводи от съвременния живот и то без екипировка по всякакви градски терени. Понякога е даже странно, Кифла, пък тича?”.

Точно това се е оказал и поводът Клуб "Тангра", Център МИРА, Община Асеновград и Клуб "Тритон Екстрийм" да решат да организират съвместно едно „нормално” бягане т.е. в градска среда. Така, както нормалните жени го правят ежедневно - с всекидневно облекло, за да покажат, че тичането е ежедневие за всяка от тях.

#КИФЛАRUN - първото организирано тичане в градска среда за дами от всички възрасти, професии и занимания, ще се състои на 9 март, като трасето няма да е повече от един километър. Началото ще бъде дадено в 11:00 ч. в центъра (пред Общината), след което “кифлите” ще трябва да се отправят към фонтана, през моста на ”Асеновец”, кръговото в ляво към Железния мост, самия мост и обратно към центъра. Атрактивното събитие е изцяло с благотворителна насоченост и в подкрепа на жените, борещи се с рак на гърдата, както и срещу домашното насилие. Ще има кутия за дарения в помощ на Лизавета, която се бори с множествената склероза.

Дами, #КИФЛАRUN #KIFLARUN ви очаква тази събота.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини