Александра Заимова лауреат от национална олимпиада по гражданско образование

Изображение 1 от 2

    Александра Заимова е приета в три ВУЗ-а

    Александра Заимова от 12“а“ клас е лауреат на XII  Национална олимпиада по гражданско образование. Форумът се проведе от 19 до 21 април май в град Трявна.

    След оспорвана надпревара на областно ниво до заключителен кръг и защита от област Кърджали беше допусната само Александра Заимова от ХІІ класна СУ „Петко Рачов Славейков” с ръководител Димитър Димов. Тя беше иединствениятпредставителнаобласт Кърджали в третавъзрастовагрупа (ІХ-ХІІ) клас.

    В много сериознаконкуренция с 42ученициотцялатастранаАлександра сепредставинависокониво и сенаредисредлауреатитенаНационалнатаолимпиада. Запореденпътученикотучилището за шампиониспазитрадицията и есреднай-добрите в страната.

    Олимпиадата се проведе в два кръга. В първия кръг участниците трябваше да аргументират своята позиция по предварително зададени казуси. Александра избра темата за неизвинените отсъствия. Във втория кръг тя представи отлично своя проект „Почитай миналото, гледай в бъдещето” - провокира публиката и журито и ги направи съпричастни към темата за толерантността и това да уважаваш избора на религия на другия до теб.

    Представянето на Александра Заимова наблюдаваха директорът на СУ „П. Р. Славейков“ Милко Багдасаров, научният й ръководител Димитър Димов, класният ръководител Яна Лаплева, учителят по география Милка Белева и съученичката й Антоанета Димитрова, с която правят съвместни проекти. По мнение на Багдасаров изложението на Александра е изключително силно и аргументирано, а отговорите й на въпросите на журито показват дълбокото осмисляне на проблема, богатата обща култура и бързина на мисълта на абитуриентката, затова признанието е напълно очаквано и закономерно.


    Така Александра, като лауреат от Националната олимпиада, има право да влезе без приемен изпит в една от специалностите на Философския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, ПУ „Паисий Хилендарски”, ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий”.

    Нешка Шопова

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини