"Покана за сватба" за киноманите в Асеновград

    “Покана за сватба“ е петото заглавие, което МЕНАР филм фест предлага на почитателите на т.нар. различно кино. Прожекцията днес, 25 април, отново ще е от 18:30 ч.

    Шади от години живее в Италия, но решава да се върне в родния Назарет, за да присъства на сватбата на сестра си. По стар обичай поканите там се раздават на ръка и гостите се канят лично. За Шади това обаче са остарели разбирания и загуба на време, докато за баща му е важно да спазва традицията и да изпълни дълга си. Затова той качва младия мъж в старата кола и двамата тръгват да канят роднини и близки. Минават от къща на къща и всичко е наред, но останат ли насаме в колата, започват да хвърчат искри, а напрежението витае във въздуха. Шади с нетърпения чака да дойде края на деня и да си отдъхне от досадната задача, но вместо това бомбата избухва - той разбира, че баща му смята да покани на сватбата и шефа си, който е евреин.

    “Покана за сватба“ е продукция на Палестина и Франция. 96-минутната лента (2017) е със сценарист и режисьор палестинката Анмари Джасир.

    Три заглавия остават до края на тазгодишния МЕНАР в Асеновград. Това са “Портокалови дни” (Иран), “Човекът вълк” (Казахстан) и “Оскърбление” (Ливан/Франция).

    Прожекциите са всеки четвъртък в Стария съвет на ул. „Цар Иван Асен II” 38. Цената на билетите е 4 лв., а за ученици и пенсионери по 2 лв.

    Организатори на Асеновград МЕНАР фест са „Гръндж Медия” и сдружение „Позор” в партньорство с Общината.

    Източник: asenovgrad.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини