В Пловдив свикаха кризисния щаб, опасност от падащи камъни по пътя Асеновград - Чепеларе

Изображение 1 от 2

    Водачите на автомобили да се движат с повишено внимание по пътя Асеновград - Чепеларе, заради опасност от падащи камъни, апелират от ОД на МВР. 

    При започване на дъжда обстановката непрекъснато е анализирана, като по време на по-лекия валеж е създадена организация полицейски екипи да отклоняват движението от затруднените участъци, а след усилването на дъжда (около 20 ч.) в  сградата на ОДМВР - Пловдив заседава извънреден кризисен щаб под ръководството на ст. комисар Атанас Илков. Участват началникът на отдел ОП комисар Венелин Младенов, началникът на сектор “Пътна полиция” гл. инспектор Димитър Димитров, зам.-кметът по транспорта и обществения ред Златин Велев, кметовете на райони в Пловдив, директори на Общински предприятия "Чистота" и "Градини и паркове" Иван Стоянов и Стоян Алексиев, н-к отдел "Обществен ред и управление при кризи" в Община Пловдив.

    Над 20 патрулни автомобила са разположени по невралгичните точки в града. Там има и дежурни екипи на “Чистота" и почистващата фирма “КМД”. Усложнено е състоянието и са затворени за движение подлезите на “Скобелева майка” и “Гладстон”, бул. “Мариа-юг” под моста на УХТ, бул. “Васил Априлов” железен мост, “Шести септември” преди “Адата” до “Макдоналдс”, “Найчо Цанов”, части от бул. “Санкт Петербург”, бул. “Освобождение” до военните поделения, Коматевско шосе, участъци от бул.Христо Ботев” от Сточна гара до бул. “Източен”.

    Постъпила е информация за неработещи светофарни уредби и е дадено разпореждане на големите кръстовища да се осъществява ръчно регулиране до отстраняване на аварията. Изгорели са стрелки на жп гарата и влаковете се управляват на ръчен режим, като се дивжат със закъснение.

    Четири екипа доброволци от ДФ "Пловдив 112" помагат за изтегляне на закъсали автомобили.

    Гражданите да не използват подлезите в Пловдив до цялостното им отводняване и почистване. Патрули на “Общинска охрана” обхождат съоръженията, които са обезопасени със сигнални ленти.

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини