Филмови класики с летен привкус

Горещите дни са в своя разгар, а в летните нощи, винаги може да поканите седмото изкуство на гости. То предлага изобилие от красиви жени и мъже, както и слънчеви емоции.

През годините на голям екран са минали хиляди филми, в които лятото, ако не основен акцент, е било поне приятен фон на някоя случка. Летният сезон бомбандира киносалоните с много блокбастъри. Ако все пак ви привлича по-скоро домашното кино, то ви препоръчваме тези пет чудесни филма.

Басейнът
Една от най-значимите летни класики, които киното познава. Филмът “Басейнът” излиза през 1969 год.. Големите звезди в него са Роми Шнайдер и Ален Делон. Точно шест години след бурна раздяла, двамата играят във филма на Жак Дере. Химията между тях е толкова очевадна, че само заради нея си заслужава да гледате този магически красив филм.

Историята разказва за двойка, която почива във вила в Сен Тропе, когато са посетени от техен приятел – бивш любовник на жената. Той води и своята дъщеря. Филмът проследява няколко дни от техните взаимоотношения, в които емоциите и напрежението се опъват толкова, че накрая всичко свършва с убийство. И всичко това на фона на сини води и дългите крака на Роми Шнайдер.

Лудия Макс
Великолепният филм на Джордж Милър е от лятото на 2015-а и го направи по-добро. В „Лудият Макс“ топлите месеци са безкрайни, слънцето е жълто като развален лимон и истерията е пълна. Апокалиптичният пънк хардкор букет, който този филм предлага е нещо задължително.

Има безкрайна пустиня, край на света, рок енд рол, Шарлийз Терон с бръсната глава, множество красиви жени и Том Харди. Към всичко това добавяме факта, че филмът е класика. Може да изберете и някоя от старите части, но ние все пак препоръчваме най-новата.

Знам какво направи миналото лято
Една лятна селекция е нищо без тийн слаш класика от 90-те. По онова време „Знам какво направи миналото лято“ може и да ви се е сторил тъпотия, но днес филмът си е истинско готино приключение.

Група тийнейджъри убиват човек на пътя и година по-късно някой се връща, за да им отмъсти за стореното. Много кръв, трупове и страховити сцени. Всичко това по време на лятната им ваканция. Филмът направи Райън Филипе звезда и е изключително приятна добавка към разпространения тийн хорър жанр.

Римска ваканция
Това е друга абсолютна лятна класика. Годината е 1953-а, градът е Рим, а Одри Хепбърн е принцеса. Грегъри Пек пък е млад журналист, който случайно попада на нея. Тя е упоена и е на площад Ди Треви, заспала по пижама в опит за бягство от оковите на кралския живот. В това той вижда невероятна възможност – да напише ексклузивен материал за нея и ежедневието й.

Тя пък си въобразява, че той не знае коя е и ще прекарат един спокоен ден във вечния град. Не се получава точно така, но филмът е една от най-прекрасните романтични истории от миналия век. Номиниран е за 10 Оскара, печели 3 – единият за самата Хепбърн, първият в нейната кариера.

Лудории
Eднo от най-любимите, силно сексуални и рязко възбуждащи летни кино преживявания - чудесният тийн хит „Лудории“. Мат Дилън, Денис Ричардс и Нев Кембъл са тройка измамници, които искат да вземат пари от една богата майка. Някъде, почти в началото, успяват.

Пак някъде там, когато тримата се събират да го отпразнуват, решават да си направят спонтанна тройка. По-точно Мат Дилън решава. Нев Кембъл и Денис Ричардс имат няколко силно еротични сцени в този филм – като тази в басейна, но тройката с Мат е фаворит на повечето подрастващи по онова време. Накрая нещата се оказват не такива, каквито изглеждат, а филмът остава в историята с чудесната си заплетена история и горещите си сцени. С две думи – модерна класика.

Източник: cinefish

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини