Фалшива новина погреба Ален Делон приживе

Фалшива новина, тръгнала от англоезичен сайт, погреба обичания от поколения френски актьор Ален Делон.
Милиони потребители на социалните мрежи скърпят за загубата, подведени от сайтове, които са решили да генерират трафик и да се облагодетелстват финансово от „новината“ за смъртта на звездата. Измамниците се възползваха от информацията отпреди седмица, че Ален Делон е претърпял инсулт и се възстановява в швейцарска клиника.

За щастие, актьорът е жив и е добре. Само преди три дни синът на Делон разпространи негова снимка с посланието: Той се чувства все по-добре и ви целува.

Вчера обаче злосторници разпространиха лъжата за кончината на филмовата звезда, като във Фейсбук дори се появи страница „R.I.P., Ален Делон“. За броени часове тя привлече близо един милион „харесвания“, а онези, които прочетоха страницата „Всичко за“, получиха „правдоподобна“ информация за кончината на френския актьор:

„В сряда (14 август 2019 г.) около 11:00 ч. любимият ни актьор Ален Делон почина. Ален Делон е роден на 8 ноември 1935 г. Той няма да бъде забравен. Моля, покажете съчувствието и съболезнованията си, като коментирате и харесвате тази страница.“

Стотици фенове веднага започнаха да пишат своите съобщения за съболезноване на страницата във Фейсбук, изразявайки тъгата си, че талантливият 83-годишен актьор е мъртъв.

Вчера представителите на актьора официално потвърдиха, че Ален Делон не е мъртъв.

Той се присъединява към дългия списък на известни личности, които станаха жертва на тази измама. Припомняме, че фалшива кончина сполетя Силвестър Сталоун, Джон Бон Джови, Чарли Шийн и др.

Източник: zvezden.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини