Димитровград - мечта и избор за нашите деца

Изображение 1 от 4

    Кандидатът за кмет на Димитровград Иво Димов поздрави учителите с Международния ден на учителите с думите: “Благодаря ви за всеотдайния труд, който полагате за поколенията димитровградчани. Каквото посеете днес, утре ще даде своите плодове. Знанието ще се превърне в опит, уважението в почитание”. На среща с учителите от общината присъстваха кандидатите за общински съветници д-р Катя Тумбалова, Гергана Кръстева и Валентин Христов.

    Валентин Христов, който е дългогодишен директор на СУ “Л.Каравелов“ и председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България подчерта, че през тази  година за пръв път средната брутна учителска заплата изпреварва средната за страната. Има региони, в които достига 1500 лева, а през 2021 година се очаква тя да бъде близо 1750 лева. Подобен ръст е безпрецедентен за държавния бюджет. Възнаграждението обаче е само една от мерките, които предприема правителството на ГЕРБ за подкрепа на учителите в България. Тази национална политика намира пряко отражение в Община Димитровград. Като пример Валентин Христов посочи, че тук учителските заплати и социални придобивки са сред най-високите за страната.

    През изтеклия мандат на Иво Димов са инвестирани над 6 милиона лева в образователната инфраструктура в дворовете на най-големите училища, където се обучават 75 процента от учениците в общината. Създадена е достъпна среда в тях и за децата със специфични потребности. Извършени са ремонти на всички сгради на детски градини. В процес на изпълнение са ремонти на сградите и мерки за енергийна ефективност на ПГ„Проф.д-р Асен Златаров” и детската градина в село Ябълково. Предстои обновяване на образователната инфраструктура в дворовете на детските градини.

    КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Последни новини