Добрата инфраструктура е важна за кварталите на Димитровград

Изображение 1 от 4

    „Хората от кварталите са ми еднакво важни и по нищо не ги различавам от хората от центъра на Димитровград. Затова искам, вие да живеете в една по-добра среда, каза кандидатът за кмет на Димитровград, Иво Димов, на среща с жителите на квартал „Черноконево“, на която присъстваха кандидатите за общински съветници на ПП ГЕРБ, д-р Вълчо Митрушев, д-р Катя Тумбалова, Митьо Вълчев, Кирчо Кирев и още кандидати от листата за общински съвет на ГЕРБ.

    „През изтеклия мандат успяхме да ремонтираме ОУ “Св.Свети Кирил и Методий“, читалището и да създадем една модерна детска площадка, но най-важното, което обещах и изпълних, е ремонтът на пътя Димитровград - Черноконево“ ,посочи Иво Димов и допълни, че добрата инфраструктура създава условия за бърза комуникация, развиване на бизнес и ежедневно пътуване.

    Иво Димов съобщи, че до дни ще бъде открит рехабилитирания път III-663 Чирпан - Симеоновград. Предстои да започне цялостен ремонт на моста над река Марица, който ще струва над два милиона лева и вече е възложен на най-добрите специалисти да разработят техническия проект. По норвежка програма ще започне подмяна на уличното осветление, с което ще се спетят близо 40 процента от разходите, които сега месечно са 60 хиляди лева.

    „Искам по-бързо да бъдат осъществени проектите, които сме заложили, но бюджетът на общината е недостатъчен. През последните два мандата общината не е повишавала местните данъци и такси. Затова с моя екип  от специалисти залагаме на проекти и програми - наши и европейски, откъдето да осигурим финансов ресурс“, обясни Иво Димов.

    Кандидатът за общински съветник - д-р  Катя Тумбалова обясни, че за екипа на Иво Димов е изключително важна грижата за здравето на хората от отдалечените квартали. Затова те ще бъдат обслужвани и консултирани на място от специалисти, чрез най-новата придобивка на общината по проект „Смарт-Мед“, със специален автомобил за отдалечена диагностика.

    КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Последни новини