Фенове на "Ботев" с протестно автошествие днес

От 19:30 ч., ще се проведе шествие с автомобили от привърженици на ФК "Ботев", съобщиха от ОД на МВР. Получена е заповед на кмета на Пловдив и от полицията вече са създали нужната организация за охрана на обществения ред и безопасност на всички участници в движението по маршрута на шествието. То ще стартира от спортния комплекс в кв. "Коматево" и ще премине по Коматевско шосе, бул. "Христо Ботев", бул. "Цар Борис ІІІ Обединител", бул. "Княгиня Мария Луиза", бул. "Цариградско шосе", бул. "Освобождение", бул. "Санкт Петербург", бул. "Източен" до крайната точка - стадиона на бул. "Христо Ботев".

Призоват се водачите на МПС да спазват Закона за движение по пътищата и да се съобразяват с разпорежданията на полицейските служители, ангажирани в охраната на шествието.

Шестивето е следствие от факта, че феновете на "Ботев" не са се отказали да преследват най-голямата си кауза - дострояването на клубния стадион, и протестират срещу спирането на строителните действия.

Ето и пълният текст на съобщението от организаторите-фенове на клуба (без редакторска намеса):

"Протестите за Колежа продължават!

Скъпи Ботевисти, на 13.11.2019 се проведе среща между жълто-черната общност, на която всички се обединихме около позицията, че стадионът не трябва да бъде отделен от клуба и протестните действия трябва да продължат.

След края на предстоящото домакинство срещу отбора на Етър организираме автошествие от "Футболен комплекс Ботев 1912" до стадион "Христо Ботев". Срещата е с начален час 17:30 на клубната база в "Коматево", а веднага след нейния край около 19:30 ще потеглим всички заедно към нашия Дом - стадион "Христо Ботев".

Очакваме Ви!

Клуб на привържениците на Ботев Пловдив

Обединени фракции BULTRAS

Сдружение "ПФК Ботев"

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини