Благотворителен коледен крос до Асеновата крепост

    Спортното събитие е част от Коледно-Новогодишната програма в Асеновград и ще се проведе на 15 декември, неделя. Стартът ще бъде даден в 11:00 ч. на площ. "Акад. Николай Хайтов". Няма ограничения за възрастта на участниците. Както и в предишните издания на инициативата, очаква се да се включат не само индивидуални участници, но и цели семейства. Въпреки че проявата няма състезателен характер, организаторите са подготвили щедри подаръци и награди, лакомства и томбола. Най-важното в случая обаче е, че те са си поставили благотворителна цел - всички присъстващи ще могат да направят дарение в подкрепа на Лизавета Иванова, която се бори с множествена склероза.

    След кроса до крепостта и обратно (около 5 км общо) жителите и гостите на града ще могат да разнообразят празничната неделя с някои от следните мероприятия:

    –  Разходка по Екопътека "Кутра"
    –  Посещение в Галерия "Крис"
    –  Посещение в исторически музей - музейна експозиция и благотворителен базар
    –  Топла или студена напитка в Бар КоШиПрайм
    –  Дегустация на местни вина с възможност за закупуване – винарска изба "Дядо Пламен"
    –  Поход "По пътя на римските легиони"
    –  Посещение на многобройните църкви и параклиси в Асеновград
    –  Посещение на Бачковски манастир

    Организатори на кроса са Център за местни инициативи и развитие – Асеновград и Община Асеновград, като и този път оттам са осигурили за подарък тематична тениска на всеки, който застане на старта.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини