10 °C

Прокуратурата внесе в съда обвинителния акт спрямо козановец, обвинен за убийство на сина си

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Йордан Филипов (58 г.), за това, че на 14 юли 2019 г., в землището на село Козаново, умишлено е умъртвил другиго – рождения си син Цветан Филипов (35 г.) – престъпление по чл. 116 ал.1 вр. чл. 115 от Наказателния кодекс.

Следват подробностите огласени от прокуратурата.

Обвиняемият Йордан живеел заедно със сина си, след като съпругата му и другия му син го напуснали през 2006 г. заради ежедневна употреба на алкохол и побоища. Сметките за домакинството плащал Цветан. Бащата преди работел като шофьор, но му отнели книжката заради шофиране в нетрезво състояние.

През 2012 г. обвиняемият се разделил със съпругата си, която заживяла в чужбина. Бащата и синът се карали почти всеки ден в пияно състояние. На 13 юли 2019 г., вечерта, след като получили 20 лева за услуга, извършена на техни близки, двамата отишли в семеен имот - постройка в землището на асеновградското село Козаново. Носили бира и ракия. Докато пиели, започнали да спорят за неблагополучията в живота и за постоянната липса на пари.

След полунощ на 14 юли разправията се изострила и синът посегнал да удари баща си. Взел кухненски нож, но баща му успял да го отнеме. Сборичкали се, като през това времЙордан взел от масата друг нож. Докато се блъскали един друг, Йордан си одраскал гърба на райбера на вратата и в този момент притиснал с лявата ръка сина си. Нанесъл му два удара с нож в корема. Пострадалият се опитвал да се съпротивлява, но ударите продължавали – порезни наранявания са установени по шията, ръцете и гръдния кош.

От ударите Цветан се свлякъл на леглото и починал.

Обвиняемият се преоблякъл и отишъл при свой близък. Обяснил му, че синът му сам си бил прерязал вените, от което починал и трябвало да организира погребение. Бил е подаден сигнал на тел. 112 и на място пристигнали полицейски служители.

Спрямо обвиняемия Йордан Филипов е взета мярка за неотклонение "задържане под стража". Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен, е "лишаване от свобода" от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.
 

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини