ПУ "Паисий Хилендарски" стартира курсове по 14 чужди езика

Крайният срок за записване е 28 февруари, има и детски курс по руски език за ученици от 1 до 5 клас

Курсове по чужди езици стартира отново през март Центърът за езици и интеркултурна комуникация на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Обучението ще се осъществява от университетски преподаватели, като за всяко преминато ниво при успешно положен изпит курсистите получават университетски сертификат, съобщават от Центъра.

Занятията ще се провеждат в малки групи в следобедно-вечерните часове на делничните дни. В обучението се използват съвременни педагогически технологии и модерни учебни системи в съответствие с шестте нива на владеене на съответния език според Европейската езикова рамка. Курсовете стартират при наличие на 10 кандидати за съответната група.

Предлаганите чужди езици са: английски, немски, руски, френски, италиански, испански, португалски, китайски, корейски, полски, чешки, сръбски и хърватски, гръцки и турски. Само по руски език се провежда и детски съботен курс за ученици от 1 до 5 клас.

Срокът за записване е до 28 февруари на телефони: 032 261 238 или 088 816 06 15 (Светлана Попчева).

Центърът за езици и интеркултурна комуникация е създаден с решение на Академичния съвет на ПУ „Паисий Хилендарски“ през 1998 г. и е структурно звено на Филологическия факултет на университета.

Освен чуждоезиково обучение, в центъра се осъществява и обучение по интеркултурна ориентация на български и чуждестранни студенти и преподаватели с цел участие в международни образователни програми.

Центърът разработва и международни проекти, свързани с изучаването на чужди езици и култури в контекста на интеркултурната комуникация.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини