7 °C

"Каберне Фран" на Борислав Ангелов е най-доброто домашно вино, Женя Гюзелджова е майсторката на сармите

Изображение 1 от 4

  Първенецът бе награден от кмета Христо Грудев на церемония на централния площад днес. Борислав Ангелов получи 300 лв. премия и 50-литрово буре. За тазгодишния Празник на виното в Асеновград се надпреварваха 60 винари с общо 90 вина. От тях до финалния кръг хурито допусна 16-има с 19 проби. На втората позиция при баш майсторите на виното се нареди Мариана Костадинова, а трети стана Ангел Костадинов. Те бяха наградени с парични премии, съответно от 250 лв. и 150 лв.

  Пръв в категорията бели вина стана Стоил Тошев, а с най-добро розе се представи Георги Димитров. Двамата бяха наградени с по 180 лв.

  При пелините победителят е Любомир Димитров. Премията тук също бе в зазмер на 180 лв.

  В категорията на производителите извън община Асеновград шампионите са Илия Стаменов от Крумово (първо място, 200 лв. и 50-литрово буре), Стоило Тошев (второ място и 150 лв.). и Красимир Кузмов (трето място и 100 лева).

  Специалната награда "Никола Македонски" за домашен мавруд (грамота и 200 лв. премия) бе връчена на Ангел Костадинов.

  От "Ротари клуб" наградиха най-младия винар. Това е 28-годишният Константин Георгиев. Най-възрастен пък е 74-годишният Тома Паскалев, който получи заслужена награда от ресторант "Асеновец".

  Магазин "Златна бъчва" реши да отличи специално с награда Мариана Костадинова – единствената жена, взела участие в конкурса.

  Победителят в конкурса за най-вкусните станимашки сармички стана Женя Гюзелджова. Втората награда в кулинарния конкурс грабна Славка Кисимова, а трета се нареди Жанета Гюзелджова. Славка Кисимова заслужи победата в категорията за лозови сарми. Две поощрителни награди получиха Кристина Чолакова и Димитър Павлов. Общо 22-ма бяха участниците-кулинари, представили за оценка своите интерпретации на прочутите станимашки сармички.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 28.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  От заниманията си ще спечелите, както в духовен, така и в материален план. От вас зависи дали ще постигнете очакваното удовлетворение от работата и срещите си. Преодолейте инерцията си и ще бъдете възнаградени. Любимият човек очаква повече от вас и вие знаете как да го удовлетворите.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес ще се окажете в центъра на страстите на хората около вас и ролята на техен регулатор като ще ли е точно за вас. Приемате спокойно всяко нещо, случващо се на близките ви и сте в състояние трезво да прецените всяка ситуация. Възможно е обаче това да ви поизтощи, затова не забравяйте навреме да помислите за себе си.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Не разполагате с нужната ви информация и докато не си я набавите, сте възпрепятствани да вземете окончателно решение. Настроението ви ще се подобри и делата ви ще потръгнат напред, за това ще се погрижи доверен човек, с когото имате засилено общуване. Промените в семейството ще ви накарат да се съобразявате с тях.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Материални придобивки ще подобрят настроението ви. Нямате причини да сте недоволни от живота си. Дава ви се добра възможност да успеете, от вас зависи на къде ще насочите интересите и усилията си. Не търсете несъществуващи причини да се оплаквате, има толкова неща, заради които си струва да се живее.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Очаква ви натоварен ден, по време на който ще ви се налага да взимате решенията си в движение. Бъдете готови за всякакви изненади и не смятайте каквото и да било да абсолютно сигурно. Установявате връзка с изключително полезен за вас човек, който занапред много ще ви помага. Предстоят ви приятни мигове с любимия човек, не се лишавайте от тях заради работата си.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Изяви за онези, които се занимават с творческа дейност. Имате изострена чувствителност и това ви помага да усещате и претворявате вълненията си така, че да бъдат интересни за широката публика. Обърнете повече внимание на сърдечната си връзка и не наранявайте човека, дръзнал да търси от вас любов.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Добри новини свързани с професионалните ви ангажименти или тези на ваши близки ще ви радват днес. Може да се наложи да промените плановете си за близкото бъдеще и то в желана насока. Откриват ви се нови перспективи и е много вероятно мислите ви да бъдат изцяло насочени в тази насока и въобще да не ви е до забавления.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не пропускайте да поздравите близък човек за успеха му, както и да се погрижите за собствените си дела. Изглаждане на различията помежду ви може да направи чудеса за вас. С приятели ще ви бъде по-лесно да намерите верния тон и в компанията им да се забавлявате вечерта.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Повечето от вас ще се вълнуват от проблемите на работното място. Енергията, която влагате ще направи възможно постигането на целите, а също така няма да ви липсват и развлечения. Любовта е сред темите, които живо ви интересуват и ще й отделите подобаващо място в мислите и постъпките си.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Прекалено емоционални сте и това може да ви попречи в осъществяването на плановете ви. Срещите ви с различни хора ще засилят увереността ви и ще внесат повече яснота в делата ви. Обърнете внимание на интимния си партньор, особено, ако сте го наранили. Незабавно му се извинете и направете нещо специално за него.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днес ще успеете да се справите с проблем, който сте смятали за много трудно разрешим. Наистина няма да ви е лесно, но вие сте упорити когато се касае за работата ви. Не прибързвайте в решенията си, а разчитайте на подкрепата и съветите на близките си хора. Предстои ви приятно прекарване вечерта, не го пропускайте.
  28 фев 2020
  Последни новини