6 °C

"Каберне Фран" на Борислав Ангелов е най-доброто домашно вино, Женя Гюзелджова е майсторката на сармите

Изображение 1 от 4

  Първенецът бе награден от кмета Христо Грудев на церемония на централния площад днес. Борислав Ангелов получи 300 лв. премия и 50-литрово буре. За тазгодишния Празник на виното в Асеновград се надпреварваха 60 винари с общо 90 вина. От тях до финалния кръг хурито допусна 16-има с 19 проби. На втората позиция при баш майсторите на виното се нареди Мариана Костадинова, а трети стана Ангел Костадинов. Те бяха наградени с парични премии, съответно от 250 лв. и 150 лв.

  Пръв в категорията бели вина стана Стоил Тошев, а с най-добро розе се представи Георги Димитров. Двамата бяха наградени с по 180 лв.

  При пелините победителят е Любомир Димитров. Премията тук също бе в зазмер на 180 лв.

  В категорията на производителите извън община Асеновград шампионите са Илия Стаменов от Крумово (първо място, 200 лв. и 50-литрово буре), Стоило Тошев (второ място и 150 лв.). и Красимир Кузмов (трето място и 100 лева).

  Специалната награда "Никола Македонски" за домашен мавруд (грамота и 200 лв. премия) бе връчена на Ангел Костадинов.

  От "Ротари клуб" наградиха най-младия винар. Това е 28-годишният Константин Георгиев. Най-възрастен пък е 74-годишният Тома Паскалев, който получи заслужена награда от ресторант "Асеновец".

  Магазин "Златна бъчва" реши да отличи специално с награда Мариана Костадинова – единствената жена, взела участие в конкурса.

  Победителят в конкурса за най-вкусните станимашки сармички стана Женя Гюзелджова. Втората награда в кулинарния конкурс грабна Славка Кисимова, а трета се нареди Жанета Гюзелджова. Славка Кисимова заслужи победата в категорията за лозови сарми. Две поощрителни награди получиха Кристина Чолакова и Димитър Павлов. Общо 22-ма бяха участниците-кулинари, представили за оценка своите интерпретации на прочутите станимашки сармички.

  Източник: Asenovgrad.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Още новини

  Хороскоп за 26.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят е прекрасен за вас, но поради дреболиите, в които сте се заровили има опасност да не го усетите. Отърсете се за миг от неприятностите и се огледайте. Имате чудесни възможности да направите деня си приятен. Семейството ви с готовност ще се отзове на предложението ви за излет в планината.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Работата ви днес ви предлага много възможности. От вас зависи как ще предпочетете да работите, затова се спрете на най-доброто за момента. Сътрудничеството на работното място днес е особено ползотворно, благодарение на него ще постигнете неща, които не сте и очаквали. Имате време да обмислите отношенията си с любимия човек и може би да преосмислите поведението си.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Убедени сте, че вървите по своя си път и трудно ще се поддадете на внушения, въпреки желанието на някои да ви разколебае. Бъдете последователни в действията си и планирайте дългосрочната си програма, като не пренебрегвате и маловажните детайли в нея. Предстояща визита ще ви направи по-активни в организацията й.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Решавайте възникващите въпроси своевременно, не ги оставяйте да се натрупват. Последователност в работата и дипломатични отношения, това са част от условията да имате повече свобода в действията. Изберете подходящ момент, за да съобщите своето решение на партньора си, с което да го зарадвате.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Почти не съществуват неща, които да са в състояние да ви откажат от намеренията в. И резултатите ще са налице. Амбицията ви по отношение на един проект е особено голяма и сте склонни да действате рисковано. Помислете сериозно какво да направите, за да задържите вниманието на някой, който вече губи търпение.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес някои от вас отделят прекалено много време за дреболии. Незначителни спречквания с близките ви в къщи може да развалят настроението ви. Добре е да прекарате деня извън дома, далеч от всякакви проблеми. Възможности в тази насока няма да ви липсват и остава само да проявите нужната решимост. Не се поддавайте на инерцията.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Сега е момента да осигурите финансово бъдещето си. Изключителният успех на проект, който завършвате ще ви позволи да инвестирате средства в много доходоносен бизнес. Интуицията и трезвата ви преценка ще ви подскажат на кого да се доверите.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще успеете да свършите по-голяма част от планираното. При добра организация и реална преценка на възможностите ви, няма да ви притесни нищо. Оставяте на втори план сърдечния си партньор и това може да доведе до нежелани последици. Поговорете и обяснете добре намеренията си.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще са ви необходими немалко усилия днес, за да осъществите набелязаните цели. Вие обаче сте твърдо решени да постигнете намеренията си и едва ли нещо ще е в състояние да ви откаже. На моменти обаче сте твърде напористи и това може да остави грешно впечатление у околните, така че опитайте се да контролирате емоциите си. Не действайте прибързано.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Личните предпочитания и деловите задачи ще се превърнат в приоритетни за вас, но те ще ви носят добро настроение и печалби. Желанията ви днес ще се сбъдват и без да си давате много труд.. Едно пътуване ще ви срещне с интересни хора. У дома ще научите новини, свързани с по-младите представители на семейството.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ако се освободите от натоварващи мисли имате предпоставки денят ви да е приятен. Не се лишавайте от нещата, които ви карат да се чувствате свободни и да живеете пълноценно, търсете ги, ако ви липсват. Не пренебрегвайте почивката и мислете за бъдещето си, ще си помогнете от сега, ако подредите добре програмата си.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С желание и готовност сте да свършите всичко, което планирате. Въпреки съботния ден програмата ви е натоварена, но ще се справите. Нещо приятно и очаквано ще внесе много светлина и радост в живота ви. До вас ще има някой, който ще ви помогне по-добре да се организирате и да осъзнаете значимостта си за другите.
  26 яну 2021
  Последни новини