37 °C

"Каберне Фран" на Борислав Ангелов е най-доброто домашно вино, Женя Гюзелджова е майсторката на сармите

Изображение 1 от 4

  Първенецът бе награден от кмета Христо Грудев на церемония на централния площад днес. Борислав Ангелов получи 300 лв. премия и 50-литрово буре. За тазгодишния Празник на виното в Асеновград се надпреварваха 60 винари с общо 90 вина. От тях до финалния кръг хурито допусна 16-има с 19 проби. На втората позиция при баш майсторите на виното се нареди Мариана Костадинова, а трети стана Ангел Костадинов. Те бяха наградени с парични премии, съответно от 250 лв. и 150 лв.

  Пръв в категорията бели вина стана Стоил Тошев, а с най-добро розе се представи Георги Димитров. Двамата бяха наградени с по 180 лв.

  При пелините победителят е Любомир Димитров. Премията тук също бе в зазмер на 180 лв.

  В категорията на производителите извън община Асеновград шампионите са Илия Стаменов от Крумово (първо място, 200 лв. и 50-литрово буре), Стоило Тошев (второ място и 150 лв.). и Красимир Кузмов (трето място и 100 лева).

  Специалната награда "Никола Македонски" за домашен мавруд (грамота и 200 лв. премия) бе връчена на Ангел Костадинов.

  От "Ротари клуб" наградиха най-младия винар. Това е 28-годишният Константин Георгиев. Най-възрастен пък е 74-годишният Тома Паскалев, който получи заслужена награда от ресторант "Асеновец".

  Магазин "Златна бъчва" реши да отличи специално с награда Мариана Костадинова – единствената жена, взела участие в конкурса.

  Победителят в конкурса за най-вкусните станимашки сармички стана Женя Гюзелджова. Втората награда в кулинарния конкурс грабна Славка Кисимова, а трета се нареди Жанета Гюзелджова. Славка Кисимова заслужи победата в категорията за лозови сарми. Две поощрителни награди получиха Кристина Чолакова и Димитър Павлов. Общо 22-ма бяха участниците-кулинари, представили за оценка своите интерпретации на прочутите станимашки сармички.

  Източник: Asenovgrad.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 03.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят ще е благодатен на срещи и установяване на полезни контакти. Работата ви ще е интересна, спорна, и повече отколкото очаквате. Обмислете добре идеите си и пътищата за осъществяването им. Не пренебрегвайте полезната информация, която ще научите помежду другото. Роднини ще ви зарадват с вести, имащи отношение към общите ви начинания.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Посветете се на важните за вас задачи, без да се разпилявате с маловажни неща. Имате прекрасни идеи, които чакат своята реализация, създайте условията за нея, бъдете наблюдателни и разчитайте знаците по пътя си. Много хора ще ви приветстват и помагат. Следвайте убежденията си, те са вашата пътеводна светлина.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес ще имате възможността да се утвърдите като коректен и лоялен партньор. Справяте се отлично със завършването на важен проект, което е сериозна крачка в професионалното ви развитие. Предстои ви скорошна стабилизация във финансов план, което ще ви даде възможност да разширите сферата на проектите си.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Перспективна идея ще ви вдъхнови да заживеете с планове за нейното осъществяване. Настроението ви ще нарасне, ще ви направи активни и по-добри. Наред с това не пренебрегвайте задълженията си, отделете време на всичките си задачи. Дошла навреме вест ще внесе повече яснота в намеренията ви.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работещите в производството, търговията и бизнеса ще продължат и днес да се занимават със служебните си задачи. Трети ще мислят за почивката си, тръгвайки на път. Във всички случаи ще се ползвате с внимание и разбиране, няма да срещате непреодолими препятствия пред себе си. Приемете приятелската покана за среща.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Старанията, които влагате в делата си ще дадат резултати. Но, понякога се налага и да се съобразявате с обстоятелствата, като отстъпите от позициите си - при спорове например, а също и при видими здравословни проблеми. Не въвличайте близките си в рисковани начинания. Спестете им това напрежение.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Не изисквайте прекалено много от обкръжението си. Всеки има своите приоритети, които следва,колкото и да не ви се иска. Търпението ви към тях ще повиши уважението им и ще ви помогне да се освободите от напрежението, което носите. Вечерта е подходяща за гости. Поканете някого или вие отидете.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Овладейте емоциите си и не се впускайте в рисковани начинания. Възможността да пострадате сериозно ако го сторите е доста голяма. Заемете се с ежедневните си ангажименти и не се разсейвайте със странични проекти. Имате предостатъчно работа, която не търпи отлагане. Очаква ви привлекателно предложение за вечерта.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Преценявайте добре обстановката, като не прекалявате с търпението на околните. В добра форма сте и изпълнени с ентусиазъм. Трансформирайте излишната си енергия в нещо полезно, творческите ви идеи заслужават внимание. Нека не ви възпират отминали неудачи, дайте воля на въображението си.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Характерни за вас днес са противоречията, които са иначе чужди на зодиакалния ви знак. Чувствате, че стоите на кръстопът и не сте сигурни кой от пътищата е най-правилния за вас. Най-удачния вариант е да се захванете с нещо, което вече сте започнали и да оставите времето да работи за вас. Бъдете сигурни, че не след дълго ще разберете това което ви интересува.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Предстоят ви приятни задължения днес. Привлечени сте от бъдеща възможност, която е свързана с известни инвестиции, но пък е доста перспективна. Обърнете повече внимание на отношенията си с човек, когото пренебрегвате напоследък. Сами знаете колко ценен е той за вас.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Вие сте безспорен, неизтощим източник на енергия и свежо чувство за хумор. Работите усърдно и всеотдайно, и резултатите не закъсняват. Внимавайте да не влезете в пререкание с близките си. Приятелите заслужават повече внимание и това го разбирате и днес. Организирайте в тяхна чест събиране и се повеселете.
  03 юли 2020
  Последни новини