Аромати за добро настроение

Живеем в динамично ежедневие. Стресът, умората, които се натрупват, женските месечни неразположения, влияят на нашите емоции и настроение. Невинаги успяваме да се справим с отрицателните, а когато те ни завладеят се чувстваме без настроение и мотивация, понякога страдаме и от главоболие. Тук на помощ идват някои прекрасни аромати. Помислете си само как ухае кафето и как ви кара да се чувствате. Приятно, нали?

Вижте още няколко аромата, които ще ви помогнат да възвърнете доброто си настроение. Наслаждавайте им се под формата на напитки, етерични масла, ароматни свещи и т.н.

Цитруси

Лимон, портокали, грейпфрут... Тези прекрасни аромати насърчават концентрацията и имат успокояващи свойства. Когато усещате, че енергийните ви нива се изчерпват, ядосани сте или разтревожени, значи имате нужда от цитрусов аромат.

Лавандула

Невероятният ѝ аромат гони комарите през летните месеци, но как ни помага да се чувстваме по-добре? Освен че действа успокояващо и благоприятства съня, лавандулата може да облекчи депресията и безпокойството. Ползите на този аромат могат да се увеличат, когато се комбинират с други. Доверете се на лавандулата, когато сте имали стресиращ ден, страдате от главоболие, имате проблеми с нервите.

Жасмин

Жасминовият аромат, подобно на този на лавандулата е подходящ за успокояване на нервите. За него се смята, че действа и благоприятно за повишаване на усещането за увереност, оптимизъм, повишаване на енергийните нива.

Сандалово дърво

Ако сте в лошо настроение, липсва ви желание за романтика и интимност, добавете в спалнята аромат на сандалово дърво. Също като ванилията, то може да ви помогне да отделите от мислите си ежедневните проблеми, макар и за кратко.

Розмарин

За онези сутрини, в които не се чувствате достатъчно свежи, доверете се на ароматът на розмарин. Той ще ви помогне да сте по-концентрирани, да намалите умствената и физическа умора, да облекчите главоболието. Маслото от билката може да се използва и за облекчаване на мускулните болки.

Канела

Не само ще се почувствате по-щастливи от невероятният ѝ аромат, но канелата действа стимулиращо и може да намали умствената умора.

Мента

Когато сте гладни, но трябва да спазвате диета, уморени, липсва ви енергия или ви се гади – аромат на мента. Ментата действа освежаващо по всякакъв начин, дори само като вдишваме аромата ѝ. Не на последно място може да облекчи и главоболието.

Иланг-иланг

За моментите, в които сте тъжни – аромат на иланг-иланг. Също така, спомага за понижаване на кръвното налягане, особено в моментите, в които сме ядосани и разтревожени. Прекрасният флорален аромат подобрява настроението, особено за интимни ласки.

 

Източник: az-jenata

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини