Изтича срокът за издаването на пропуски за МПС в пешеходната зона

От следващата седмица автомобили без пропуск няма да бъдат допускани да навлизат в пешеходната зона в централната част на Асеновград. Кампанията по издаване на пропуски за преминаване с кола през центъра стартира преди две седмици. Разпореждане бе изготвено и регламентирано още през 2014 г., когато бе приета Наредбата за организация и контрол при паркиране и престой на МПС и безопасност на движението на превозни средства и гражданите на територията на Асеновград, изменена през 2018 г. Към този момент Община Асеновград започва изпълнението й, тъй като години наред подобен контрол е липсвал или е бил слаб – факт е, че в пешеходните зони са допускани автомобили без пропуски.

Ограничението влиза в сила за следната зона – ул. "Трети март", площад "Акад. Николай Хайтов", ул. "Железарска", ул. "Ради Овчаров" и ул. "Крайбрежна". Там се забранява движението, паркирането и престоят на автомобили, с изключение на тези, собственост на живеещите по постоянен адрес, които се снабдяват с пропуски, издадени от община Асеновград. Освен жителите, пропускани в пешеходните зони ще бъдат само автомобили с пропуски, издадени на съответните фирми, от които се зареждат търговските обекти, както и инкасо коли. Това ще се случва между 06:00 ч. и 09:00 ч. Автомобилите за инкасо и банкиране могат да се движат в пешеходната зона по най-късия маршрут, след съгласуване с РУ на МВР – Асеновград и издаване на пропуск след заплащане на определената цена.

След 15 март автомобили, които не са снабдени с необходимия документ, няма да бъдат допускани в пешеходната зона. Според горепосочената наредба пропускът за месец за зареждане на търговски обекти и за инкасо автомобили струва 40 лева.

Безплатно е ползването на пешеходната зона от живеещите в нея.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини