Трафикът в Асеновград затруднен заради многото коли, Общината: Ходете повече пеш

С близо 6 300 броя са се увеличили автомобилите в община Асеновград. Справката е към дата 6 март и е в сравнение с последния ден на 2015 г., когато колите, регистрирани в Асеновград, са били точно 21 415. Към началото на т.г., когато населението в общината наброява 72 097 души, а това в самия град – 59 830 души, автомобилите, движещи се по пътищата и улиците, са 27 683. Казано иначе на всеки трима души в общината се пада по 1 кола.

Подробните изчисления и примери, бяха доведени до знанието на медиите чрез пресцентъра на местната управа. Констатацията е, че точно големият брой автомобили е една от причините за натоварения трафик и затрудненото придвижване по асеновградските улици.

По информация на "Инспекторат, паркинги и гаражи" за месеците септември, октомври и ноември 2019 г. са съставени общо 325 фиша по 15 лева, а за декември и първите два месеца на т.г. сакционирани със същата глоба са 425-ма.

Нарушенията, които допускат водачите в Асеновград, са предимно две – неподаден СМС в зоните за платено паркиране и неправилно паркиране. Санкционираните водачи и собственици на коли могат да платят глобите си на касата на "Инспекторат, паркинги и гаражи". Паралелно с общинските инспектори, фишове съставят и служителите на реда.

От местната администрация апелират към гражданите да ползват възможно най-малко автомобилите си, да се движат пеш, а при възможност или да използват алтернативни методи за придвижване.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини