Отлагат МЕНАР Филм Фест в Асеновград

Четвъртото поредно издание на кинофестивала трябваше да стартира днес, 12 март. Организаторите обаче са преценили, че събитието следва да бъде отложено във времето. Причина са решенията на Министерски съвет да се избягва струпването на хора в затворени пространства и на Министерство на културата да бъдат преустановени културните мероприятия в цялата страната, като превантивна мярка срещу разпространението на грип, остри респираторни заболявания и възможни случаи на COVID-19, до второ нареждане.

От "Гръндж Медия" и сдружение "Позор", които, съвместно с Общината, са инициатори, на кинофеста, обещават ново Фейсбук събитие и специални покани на всички, заявили интерес към МЕНАР Филм Фест, веднага щом обстоятелствата позволяват.

МЕНАР Филм Фест е единствен по рода си не само у нас, но и на Балканите. В рамките на няколко поредни седмици могат да бъдат гледани едни от най-стойностните, награждавани и харесвани филми от Близкия Изток, Северна Африка и Централна Азия или т.нар. "друго кино" - различно от натрапваното в масовото киноразпространение и обхващащо широк географски диапазон.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини