Дезинфекцията на Общината няма да спре работата с граждани, от понеделник – пропускателен режим

За това уверяват от местната администрация. Припомняме, че дезинфекцията започва утре на обед от тавана и ще премине през всички етажи. Информационният център и касите ще са последни (след 17:00 ч.). С оглед ефективното действие на ползваните препарати, ще се наложи затваряне на сградата за 48 часа, което всъщност означава събота и неделя.

Поради усложнената епидемична обстановка в страната, от този понеделник, 16 март, се въвежда пропускателен режим за посещение на граждани – ще бъдат допускани само до втория етаж, където се намират Инфоцентърът, Данъчната служба, касите, ГРАО и други звена за обслужване на клиенти. Ограничението ще остане в сила до второ нареждане.

По последна информация за общинарите са закупени 90 броя гел-дезинфектанти, спирт за всяка една от канцелариите и антибактериални кърпички, като са заявени и още 500 гела.

При необходимост ще бъдат раздадени маски и ръкавици, които вече налични. Тъй като обаче служителите в звената, работещи с граждани, са оборудвани със стъклена преграда, засега това не се налага. Предписания за дезинфекция по определена схема и с видовете препарати са изпратени до всички общински звена и структури – читалища, библиотеки, учебни заведения, кметствата Долни Воден и Горни Воден, до кметовете и кметските наместници вселата.

Няма постъпили сигнали за неспазване или нарушаване на карантинния период от страна на карантинираните. Припомняме, че общо 35 асеновградчани са поставени под домашно наблюдение – екскурзианти, студенти или международни шофьори, завърнали се от Италия.

Оперативният щаб за превенция и борба с разпространението на коронавирус ще бъде свикан отново евентуално при необходимост или възникнали извънредни ситуации.

Източник: Asenovgrad.NET

Притеснявате ли се от коронавируса?

Притеснявате ли се от коронавируса?

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини