Брифингите и изявленията на кризисния щаб в област Пловдив ще се излъчват онлайн

Областният кризисен щаб в Пловдив ще излъчва онлайн пресконференция днес, след заседанието на щаба, което започна в 10:00 ч. Това бе поискано в отворено писмо на журналистите от национални и регионални медии. След входирането му веднага е било взето решение пресконференциите и изявленията на представителите на кризисния щаб в областта да бъдат съобразени с наложените противоепидемични мерки.

С цел да се предпази здравето и сигурността на журналистите, които отразяват актуалната ситуация, свързана с COVID-19, още днес след заседанието на Областния кризисен щаб ще бъде дадена онлайн пресконференция. Тя ще се излъчва във фейсбук страницата на Дани Каназирева, с възможност на живо да се задават въпросите от журналистите.

Отворено писмо от ръководителите и главните редактори на регионалните редакции на националните електронни информационни медии в Пловдив

     Във връзка с опазване здравето и сигурността на журналистите и дежурните репортери, отразяващи денонощно актуалните новини, свързани с пандемията от коронавирус COVID – 19 на територията на Пловдив и региона, съобразно обявеното извънредно положение в страната и наложените мерки от Националния оперативен щаб, както и очакваното усложняване на обстановката, смятаме, че е наложително въвеждането на максимално добра координация между представляваните от вас институции и представителите на средствата за масова информация.

     Основната и най-важна цел в тази ситуация е своевременното и коректно информиране на обществеността. Ето защо предлагаме:

  • Възможно най-скоро да се обявят платформи за онлайн брифинги на кризисните щабове, за да се предава информацията в реално време и да достига най-бързо до обществеността.

  • Обявяване на денонощни телефони за връзка с оторизирани представители на кризисните щабове и отговорните институции, за да се избегнат всякакви фалшиви новини и злоупотреби с информации в публичното пространство.

  • Пресконференциите да се дават само на открити пространства (в наложителни случаи).

Искането подкрепят:

Десислава Шишманова

РТВЦ БНТ Пловдив

Лалка Златанова

РРС Дарик радио Пловдив

Марин Данев

БНР Радио Пловдив

Цветана Тончева

Информационна агенция и радиоверига Фокус

Парашкева Иванова

Trafiknews.bg

Дима Шопова

Българска телеграфна агенция - Пловдив

Райна Зайкова

Кореспондент на bTV

Благой Бекриев

Кореспондент на Нова телевизия

Кирил Налджиев

Plovdiv24.bg

Спас Кузов

Plovdiv-press.bg

Руси Чернев

вестник Марица и marica.bg

Красимира Нешева

Asenovgrad.NET, ESCOM група

Теодора Кирякова

Parvomai.NET, ESCOM група

Ели Шопова

TVSATCOM.BG

Ангел Георгиев

Plovdivnews.bg

Огняна Генева

GustoNews.bg

Веселина Божилова

БГНЕС, Actualno.com

Таня Грозданова

Podtepeto.com

Радко Паунов

24plovdiv.bg

Иван Гологанов

DCNEWS.BG

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини