16 °C

Митрополит Николай разпореди камбаните да бият всяка вечер в подкрепа на медиците ни

Пловдивският митрополит Николай се обърна с призив към миряните от Пловдивската епархия:

"Боголюбиви братя и сестри, чеда на светата Пловдивска епархия,

Обръщам се с призив към вас, да обединим молитвата си в тези тежки изпитания за целия свят, като ви моля всяка вечер в 21 часа, който където и да се намира, у дома, на работа, или по пътя, да се моли с Господнята молитва "Отче наш", за да призовем Божията милост, снизхождение и избавление от злото.

Също така, разпореждам всяка вечер от 21:00 часа до 21:15 часа, до края на месец март, да бият всички църковни камбани в диоцеза на Пловдивска епархия в знак на подкрепа на всички наши лекари, медици и медицински лица, които неуморно полагат грижи за боледуващите и страдащите наши ближни. Защото Господ ни е заповядал: "Синко, в болестта си не бъди небрежен!... Почитай лекаря с чест според нуждата от него, защото Господ го е създал, и лекуването е от Вишния." (Сирах. 38:1-9).

Братя и сестри,

Времето на всеобщото бедствие, което Господ допуска и което съвпада с времето на Великия пост, следва да бъде осмислено от нас в духовен план. Нека то да бъде за нас време на покаяние и смирение. Но не и на униние, на страх, на малодушие и ропот. Всички сме в Божиите ръце. И времето на земния ни живот, и часът на смъртта, и здравето, и болестта – всичко се отмерва от премъдрия Божи промисъл за света и човека.

Да не забравяме Господните слова: "Всичко, що поискате в молитва с вяра, ще получите. И каквото поискате от Отца в Мое име, ще го направя, за да се прослави Отец в Сина…. и, Ако поискате нещо в Мое име, Аз ще го направя". (Ин. 14:13-14; Мaт. 21:22).

Благодатта на Господа нашего Иисуса Христа, любовта на Бога Отца и общението със Светия Дух да бъде със всички вас."

† ПЛОВДИВСКИ МИТРОПОЛИТ НИКОЛАЙ

16.3.2020 г.

Пловдив

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Дя
  дядо Нафарфорий
  3 -1
  02:38, 18 мар 2020
  Смешник.
 • 2
  Дя
  дядо Дедов
  3 0
  10:20, 18 мар 2020
  Дядото нещо се стресна, че хората, вместо да благодарят на Бога, ръкопляскат на медиците.
  Да са живи и здрави медиците ни.
 • 3
  Ни
  ние
  3 0
  11:31, 18 мар 2020
  Дедооо ,лозето не иска молитва ,а иска мотика! Т е не щем молитви а искаме ръце ,които да работят!

Хороскоп за 14.04.2021

Последни новини