Търсят се доброволци в помощ на възрастни и трудноподвижни хора в Асеновград

Дейностите по проекта "Топъл обяд" ще бъдат изпълнявани по график, както досега, като са предприети необходимите санитарно-хигиенни процедури, съгласно заповедта на министъра на здравеопазването за предотвраяване на заразата от коронавирус.. Въпроси за включване в социалната трапезария могат да бъдат подавани на 0893 772 773.

Община Асеновград има готовност да помага на нуждаещи се възрастни и трудноподвижни хора, за които е необходимо да се пазаруват хранителни продукти и лекарства. За целта ще бъде сформиран екип от доброволци, които ще подпомага дейността на Домашен социален патронаж.

Списъкът с хората, които желаят да помагат доброволно на възрастни и нуждаещи се, ще бъде съгласуван с Районното управление на полицията.

Всички, които имат нужда, ще получат подкрепа и помощ. За целта могат да позвънят за това на 0896 893 765 в часовете между 08:00 до 17:00. На същия телефон доброволци могат да получат информация как да се включат в подпомагането на гражданите. Те ще имат за задача да почистват, пазаруват или носят храна на нуждаещите се. "Домашен социален патронаж" разполага с медицински персонал, психолог и социален работник, които са на разположение при необходимост.

С цел спазване на разпоредбите и избягване струпването на много хора на едно място, ще се увеличи часовия диапазон за предоставяне на храна.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини