Двама асеновградчани са изследвани за коронавирус

МБАЛ – Асеновград е в готовност да окаже първа помощ, ако бъде установен случай на коронавирус, след което пациентът ще бъде транспортиран със специален автомобил и оборудване до инфекциозна болница в Пловдив.

Към момента изследваните за COVID-19 асеновградчани са двама, като и на двамата пробите са отрицателни. Единият е мъж над 70 г., а вторият – бременна жена.

Управителят на болницата д-р Червенков е направил заявка за закупуване на бързи тестове за коронавирус, които при нужда да бъда използвани в отделението по спешна медицина. За медицинския персонал са осигурени предпазни маски, ръкавици и облекла. 

Към днешна дата под домашно наблюдение в Асеновград са 25 души. На входните врати на карантинираните се поставя обозначителна бележка.

От Общината отново призовават гражданите, ако забележат нарушители, за които знаят, че са подложени на карантинен период, да сигнализират незабавно на един от посочените телефони – 112, 0331 60 100 (РУ на МВР в Асеновград) или 0331 20 274 (оперативните дежурни в общината).

Източник: Asenovgrad.NET

Притеснявате ли се от коронавируса?

Притеснявате ли се от коронавируса?

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини