Спипаха двама, продали над 200 фалшиви маски "срещу коронавирус"

"Икономическа полиция" в Пловдив приключи проверка по подаден сигнал за продажба на маски, които предпазвали от коронавирус. Сигналът е подаден от мъж, попаднал на обява в интернет платформата bazar.bg. Според информацията в обявата маските са "4 слойни с вграден филтърен плат и предпазват от коронавирус". Обявената цена е била 14.99 лв. за брой.

В хода на извършената полицейска проверка са установени двама мъже, които са се опитали да се възползват от създалото се извънредно положение и от липсата на предпазни средства на пазара. Маските са произведени от 40-годишен пловдивчанин, който до скоро е имал шивашки цех и разполагал с останали платове. Негов приятел на 20 г. от смолянското село Борино качил обявата в интернет. Още с публикуването й двамата успели да продадат всички изработени надомно 240 маски.

Случаят е предаден за вземане на отношение от страна на Районна прокуратура – Пловдив. От Областната дирекция на МВР съветват да бъдем изключително внимателни при избор на средства за лична защита.

"Купувайте маски, ръкавици и препарати за дезинфекция само от сертифицирани производители и от регламентирани за това места, а не по обяви от интернет", подчертават оттам.

Източник: Asenovgrad.NET

Притеснявате ли се от коронавируса?

Притеснявате ли се от коронавируса?

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини