Цяла Русия премина в режим на повишена готовност

На цялата територия на Русия започна да действа режим на повишена готовност заради разпространението на коронавирусa. Това съобщи ТАСС като се позовава на разпореждане, подписано от органите на всички субекти на федерацията.

Всички райони на Далечния Изток, Сибир, Урал, Волжския регион, Северо-Западния и Южният край на Русия, както и федералните райони на Централен и Северен Кавказ, са в режим на повишена готовност. Това означава, че руските училища и университети преминават в режим на дистанционно обучение, а всички спортни и други публични събития се отменят.

Общо нови 52 души са заразени с коронавирус в Русия през последния ден, с което случаите на инфекция в страната достигна 199. Поради разпространението на коронавирус в много руски региони, както и в Москва, беше въведен режим на повишена готовност. Най-строги досега бяха мерките в столицата - държавните училища бяха затворени за три седмици, масови събития с над 50 участници бяха забранени.

Режимът на повишена готовност е подготовка за посрещане на извънредно положение - привеждане на силите и ресурсите на руското министерство на извънредните ситуации в готовност за реагиране при извънредни ситуации, формиране на оперативни групи и организация на тяхното действие; попълване, ако е необходимо, на запасите от материални ресурси, създадени за елиминиране на извънредни ситуации; извършване на евакуация, ако е необходимо.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини