Историите за бедност и богатство на 9 известни личности

Те са вдъхновяващи, защото са преживели много трудности, преди да постигнат успех

Въпреки че са едни от най-разпознаваемите имена в Силициевата долина, бизнес средите или Холивуд, тези милионери и милиардери не винаги са живели богато и охолно.

Тези знаменитости и предприемачи са познали живота в лишения, преди да постигнат успеха и да натрупат голямото си състояние. Както и да станат любимци на мнозина.

Именно затова техните истории са така вдъхновяващи, разказва „Бизнесинсайдър”.

Хали Бери е живяла в приют за бездомни

 

Години преди Хали Бери да спечели "Оскар", тя е спяла в приют за бездомни. Затруднената  актриса, отчаяно искаща да успее в Холивуд, търсила евтини алтернативи за настаняване. Днес тя обаче казва, че трудностите по време на ранната й актьорска кариера са я направили по-силна.

В интервю за People, Бери каза: „Това ме научи как да се грижа за себе си и че мога да преживея всяка ситуация, дори ако това означава да отида в приют за кратко“.

Днес актрисата има нетно богатство между 70 и 80 милиона долара.

Семейството на Сара Джесика Паркър не можело да си позволи да плаща сметките за ток

Много преди Сара Джесика Паркър да изиграе емблематичната роля на нюйоркската писателка Кари Брадшоу в „Сексът и градът“ на HBO, тя е била едно обикновено момиче от малкия град Нелсънвил, Охайо.

Според статия на Finances Online имало моменти, когато семейството й рядко празнувало рождени дни, празници или други семейни поводи. Едно от девет деца в семейството, Паркър си спомня времена, когато семейството не можело да си позволи да плаща сметките за ток и телефон.

Сара Джесика Паркър получава първата си роля на Бродуей на 11-годишна възраст, а през 1981 г. се мести в Холивуд. Днес актрисата, която живее в Ню Йорк, има състояние от над 100 милиона долара.

Ед Шийран напуска училище и спи по метростанциите

Сега Ед Шийран е едно от най-големите имена в музиката, но започва кариерата си като беден изпълнител на оживената музикална сцена в Лондон.

На певеца често се налагало да спи по метростанциите в британската столица или по шахтите за отопление.

Сега богатството му се изчислява на 110 милиона долара.

Леонардо Ди Каприо идва от малък град край Лос Анджелис, раздиран от наркотици

Преди Леонардо Ди Каприо да стане едно от най-големите имена в Холивуд, с бокс офис хитове като "Титаник" и "Вълкът от Уолстрийт, той е бил бедно дете, израснало в покрайнините на Ел Ей.

Актьорът твърди, че е преминал през голяма бедност, в място, пълно с употреба на наркотици и насилие в млада възраст, което сега му позволява да изобрази по-тъмната страна на човечеството във филмите си.

Днес богатството му се изчислява на 260 милиона долара.

Арнолд Шварценегер преживява гладни бунтове след Втората световна война в Австрия

Преди да влезе в „Терминатор“ и по-късно да стане губернатор на Калифорния, Арнолд Шварценегер е живял без водопровод или телефон.

Израствайки в австрийски град след Втората световна война, актьорът каза, че е прижевял недостиг на храна и безредици, които се случвали редовно пред вратата му.

Сега той е една от най-богатите звезди на екшън филмите за всички времена, а нетното му богатство достига 400 милиона долара.

Роман Абрамович е израснал в дом за сираци

Роман Абрамович е известен по целия свят като мултимилиардер с дялове в Норилски никел и футболния отбор на Челси във Великобритания. Той притежава и третата по големина яхта в света (която той купи за скромните 400 милиона долара през 2010 г.) и има нетно състояние от 11,2 милиарда долара.

Въпреки това, преди да попадне в списъка на милиардерите на Forbes, той е израснал в дом за сираци в Москва. Силно мотивиран да постигне нещо голямо, Абрамович напуска колежа, за да стане предприемач.

Опра Уинфри преживява бедност и насилие

Опра Уинфри е родена в бедно семейство в Мисисипи през 1954 г., но това не я спира да постигне небивал успех. След травматично детство, малтретирана и насилвана от двама членове на семейството и приятел на семейството, тя избягала от дома си на 13-годишна възраст. На 14 години тя родила - детето починало малко след това.

Интелигентна и борбена млада жена, Уинфри получава стипендия в Държавния университет в Тенеси. След появата си в местен конкурс за красота, тя става първата на афро-американска телевизионна кореспондентка в щата само на 19 години.

Пао-късно се мести в Чикаго, където започва работа по свое собствено сутрешно шоу. По-късно то става известно като „Шоуто на Опра Уинфри“. Тя е първата жена в историята, която притежава и продуцира свое собствено токшоу.

Шоуто се излъчва в продължение на 25 сезона, от 1986 до 2011 г.

Нетното й състояние се изчислява на около 2,6 милиарда долара, което я прави една от най-богатите чернокожи жени в света и първата чернокожа жена милиардер.

Леонардо Дел Векио е изпратен от майка си в сиропиталище

Сега мултимилиардер, Леонардо Дел Векио израства като дете на овдовяла майка, която едва свързва двата края, и която в крайна сметка го изпраща в сиропиталище.

За да изкарва прехраната си, той започва да работи във фабрика, изработваща калъпи за авточасти и рамки за очила.

На 23-годишна възраст той отваря собствен магазин за рамки за очила, който един ден се превръща в Luxottica – компанията, която днес произвежда марки като Ray-Ban и Oakley.

Сега богатството на Леонардо Дел Векио е 16 милиарда долара.

Лари Елисън е отгледан от леля си и чичо си

Като съосновател на Oracle, Лари Елисън притежава впечатляващото богатство от 56 милиарда долара. Но започва от нищета.

Той е роден в Бруклин, Ню Йорк, и е дете на самотна майка. Според Inc обаче той е отгледан от леля си и чичо си. След като леля му починала, бъдещият магнат се преместил в Калифорния и работил каквото намери.

В крайна сметка той основава малка компания за разработка на софтуер, наречена Oracle, през 1977 г. Сега тя е една от най-големите технологични компании в света.

Източник: economic.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини